Anlık Bildirim

Apple: Her şekilde komisyonumuzu alacağız

Apple kendi ödeme yöntemini dayatma konusunda farklı davalara konu olsa da bir şekilde kendi kesintisini yapmaya kararlı. Bunun için farklı yöntemler geliştirecek. 

App Store Tam Boyutta Gör

Apple’ın ekosisteminde yer alan uygulamaların sadece kendi ödeme yöntemini kullanmasını zorunlu kılması pek çok davaya konu oldu. Epic Games ile yaşanan davanın yanında hükümetlerle de gerginlikler mevcut. Son olarak Güney Kore ve Hollanda üçüncü taraf ödeme sistemlerinden yana tercihini kullandı. 

Apple çok kararlı

Bu iki ülke uygulama ekosisteminde üçüncü taraf ödeme yöntemlerine izin verilmesini şart koştu. Yani bu Apple’ın kontrolü altındaki ödeme yöntemlerinden aldığı kesintiden mahrum olacağı anlamına geliyor. Apple ise aynı fikirde değil. 

Apple destek sayfalarına göre firma ödeme yöntemi ne olursa olsun kendi kesintisini yapmayı planlıyor. Bunun için bazı çalışmalar mevcut. Geliştiriciler ister Apple ister web sitesi ister kendi ödeme araçlarını kullanıcılara sunsun ancak Apple yine de kesintisini yapacak. 

Bugüne kadar Apple’ın kendi ödeme yöntemini dayatmasının en büyük sebebi olarak kesintileri kontrol edebilmesi gösteriliyordu. Görülen o ki bu değişebiliyormuş. Bazı kaynaklar Apple’ın ödemeleri takip ederek kesintiyi doğrudan geliştiriciden yapacağını düşünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4230 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, app store ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim