Anlık Bildirim

İkinci el araç piyasasında sıkı denetim: Fahiş fiyat artışına sebebiyet verenlere ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı, araç sektörünü olumsuz etkileyen alım satımlara ilişkin harekete geçti. İkinci el araç piyasasında fiyatların oldukça yükselmesine neden olan binlerce kişi tespit edildi.

araç alım satım denetim

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışına ve kayıt dışı ekonominin oluşmasına sebebiyet veren 100 bin kişi tespit edildiğini açıkladı. Piyasada spekülasyona neden olan gerçek ve tüzel kişiler hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

RADAR sistemiyle 100 bin kişi tespit edildi

Bakan Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozanlara fırsat verilmeyeceğinin altını çizdi.

RADAR sistemi sayesinde, sıfır ve ikinci el araç satımı yapan bayi, galerici ve kişiler hakkında detaylı tespitler yapıldığını belirten Nebati, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyenler için de gerekli işlemlerin başlatıldığını, saha denetimlerinin sürdüğünü ifade etti.

İkinci el otomobil satışlarına getirilen yeni düzenleme de (6 ay ve 6 bin kilometre şartı) bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aşırı ve adil olmayan fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerinin engellenmesine yönelik getirildiği belirtilen düzenlemeye ilişkin detaylı bilgiye şu haberimizden ulaşabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4635 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el otomobil, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Yaşam otomobil fiyatları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim