Anlık Bildirim

Araştırma: COVID-19, hamilelerde ‘ölü doğum’ riskini iki kat artırıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yayınlanan yeni bir araştırmada, COVID-19’un kadınlarda ölü doğum riskini iki kat artırdığı ortaya çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından cuma günü yayınlanan yeni bir araştırma, COVID-19’un hamileler üzerindeki olumsuz etkilerinden birini daha gözler önüne serdi.

COVID, ölü doğum riskini 2 kat artırıyor

ABD’de Mart 2020’den Eylül 2021 arasında gerçekleşen 1,2 milyondan fazla doğumu inceleyen CDC, COVID-19’a yakalanan hamile kadınların ölü doğum yapma olasılığının COVID-19’a yakalanmayanlardan iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre COVID’li 21.563 kadının %1.26’sında ölü doğum gözlemlendi. COVID olmayanlarda ise bu oran %0.64’tü. Buna ek olarak Delta varyantının da ölü doğum riskini artırdığı çalışmada belirtildi. Yetkililere göre Delta varyantının baskın olduğu dönemlerde gerçekleşen doğumların %2,7’si ölü doğum olarak kaydedilerek oranlarda ciddi bir yükselme görüldü.

Araştırmacılardan Dr. Denise Jamieson da yaptığı açıklamalarda, “COVID’in bu riski artırdığını öne süre çalışmalar mevcuttu ancak oldukça nadir oldukları için ölü doğumları incelemek çok zordu. Bu yüzden de çalışmamız; risk hakkındaki en iyi kanıtları ve Delta varyantının ölü doğum riskine nasıl etki ettiğini bizlere gösterdi ” ifadelerini kullandı.

Hamilelerin aşı olması gerekiyor

Hamilelerin aşı olması gerekiyor

Daha önceki çalışmalar da COVID-19’a yakalanan hamile kadınların erken doğum yapma riskinin fazla olduğunu ve hastalık belirtilerine sahip olan hamilelerin tıbbi müdahaleye diğer insanlardan iki kat daha fazla ihtiyacı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nde bulunan yetkililer de artan bu riskler sebebiyle hamile insanların aşı olmasının şiddetle tavsiye edildiğinin altını tekrar çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim