Anlık Bildirim

Araştırmacılar, güvercin kanatlara sahip drone yaptılar

Havada uçarken daha iyi manevra kabiliyetli dronlar yaratmayı amaçlayan Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yeni bir projeyle güvercin kanadına benzer kanatları olan drone yaptılar.

Araştırmacılar, güvercin kanatlara sahip drone yaptılar Tam Boyutta Gör

Stanford Üniversitesi mühendisleri tarafından tasarlanan PigeonBot adı verilen drone, kanatlarını uzatabilir, bükebilir ve kuşlara benzer şekilde hareket edebilir. Drone'ları daha az sert ve daha kuş benzeri hale getirerek, daha küçük alanlarda manevra yapabilir ve daha şiddetli rüzgarlarla başa çıkabilir hale getirilebilir.

Araştırmacılar güvercinlerin kanatlarını nasıl kontrol ettiklerini belirlemek için ölü güvercinlerin kanatlarını incelediler. Deneyleri ile bilek ve parmak eklemlerinin açılarını, uçuşta kullanılan tüylerin hizalanmasını etkilediğini öğrendiler. Sonuç olarak uçuş tüylerinin açısı kanadın şeklini belirleyeceği tespitine ulaştılar. Bu bulgulara dayanarak, araştırma ekibi, sahte bilekleri ve parmakları olan güvercin kadavralarında görüldüğü gibi kanat şeklini değiştirebilen, gerçek güvercin tüylerine sahip bir robot inşa etti.

Araştırmacılar, kanatların farklı koşullarda nasıl tepkiler vereceğini  görmek için robotu bir rüzgar tünelinde uçurdular. Kuvvetli rüzgarlarda, düzgün bir şekilde hizalanmış tüyler, kanat tüylerinin parçalanmasını önleyen mikroskobik kancalarla bir arada dururlar ve sorunsuz olarak testten geçtiler.

Sürekli gelişen teknolojiyle birlikte, alışılmışın dışında farklı yaklaşımlar da gün geçtikçe hayatımıza giriyor. Bu yeni güvercin kanatlı drone da, şüphesiz ki sektöre farklı bir bakış açısı getireceğine ve gelecekte bu tarz tasarımlara sahip drone sayısında artışlar olacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim