Anlık Bildirim

Araştırmalara göre bitki bazlı beslenen insanlar Covid-19'u daha hafif geçiriyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre bitki bazlı diyet uygulayan insanlar Covid-19'u diğer insanlara kıyasla çok daha hafif atlatıyorlar. Akşam yemeğinden eti çıkarmak için güzel bir gelişme.

Araştırmalara göre bitki bazlı beslenen insanlar Covid-19'u daha hafif geçiriyor Tam Boyutta Gör

Yeni yapılan bir çalışmaya göre bitki bazlı ve/veya peskataryan bir diyetle hayatını sürdürenlerin orta ila şiddetli Covid-19 enfeksiyonu geçirme olasılığının önemli ölçüde az olduğu saptandı. 

BMJ Nutrition Prevention & Health dergisinde yayınlanan bu çalışmada Covid-19 geçirecek peskataryan insanların hastalık süreçlerinin ağır olma ihtimali %59 daha düşük. Vejeteryanlarda ise bu rakam %73'e varıyor. Rakamlar Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve ABD'de bulunan SARS-CoV-2 virüsüne geniş ölçüde maruz kalmış 2,884 doktor ve hemşirenin yanıtlarından oluşmuştur. 47 maddelik bir gıda anketi kullanılarak yapılan çalışmada görüşmecilere hem özel bir diyeti takip edip etmediği hem de Covid-19 geçirme şiddeti soruldu. 

Bu aslında bize bitki bazlı diyetlerin besinler açısından, özellikle sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumak için önemli olan fitokimyasallar (polifenoller, karotenoidler) açısından ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar da sonuçların şiddetli Covid-19'a karşı koruma için besleyici ve zengin gıdalarla beslenmenin, yani sağlıklı bir diyetin düşünülmesi gerektiğini vurguluyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7227 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
beslenme, covid19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim