Anlık Bildirim

Arçelik, ABD'li Whirlpool'un fabrikasını satın aldı

Arçelik, Manisa'da bulunan Whirlpool fabrikasını 78,3 milyon avro karşılığında satın aldı. Tesis yıllık 2,7 milyon adet beyaz eşya üretim kapasitesine sahip.      

Arçelik, ABD'li Whirlpool'un fabrikasını satın aldı Tam Boyutta Gör

Arçelik, ABD’li beyaz eşya üreticisi Whirlpool’un Türkiye’de üretim tesisini satın aldığını duyurdu. Whirlpool’un Manisa’daki işletmesi içerisinde yer alan 2 fabrikası ve depolama alanı bulunan Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 78,3 milyon avroya satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Avrupa Birliği, bu satın alıma geçen sene onay vermişti. Arçelik resmi açıklama yaparak anlaşmanın sonuçlandığı duyuruldu.

Yıllık 2,7 milyon adet üretim kapasitesi

Anlaşma kapsamında Whirlpool’un Manisa’daki 134 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 245 metrekarelik alanda bulunan, soğutucu ve çamaşır makinesi ürettiği fabrikası Arçelik’e devroluyor. Fabrika yıllık 1,3 milyon adet soğutucu ve 1,4 milyon adet çamaşır makinesi olmak üzere yıllık toplam 2,7 milyon adet üretim kapasitesine sahip. Anlaşmaya göre Arçelik ilk 3 yıl boyunca Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat gerçekleştirecek.

Arçelik'in Türkiye'deki fabrika sayısı 10'a yükseldi

Bu anlaşmayla birlikte Arçelik’in Türkiye’deki üretim tesisi sayısı 10’a yükseldi. Ayrıca yeni tesisle birlikte 1.000 kişiye istihdam sağlayacak. Arçelik’in 8 ülkede toplam 22 üretim tesisi bulunuyor. Arçelik çatısı altında 12 markasıyla 145’ten fazla ülkede operasyonu bulunuyor.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Whirlpool'un Türkiye'deki üretim operasyonlarını satın alarak stratejik büyüme vizyonumuz kapsamında önemli bir adım atıyoruz. Manisa, lojistik, ihracat olanakları ve geniş yardımcı sanayi ekosistemi açısından global pazarlara erişimi olan önemli bir üretim merkezi. Bu atılım, Avrupa başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda da artan talebi karşılamak adına Arçelik'e önemli bir katkı sağlayacak. İleri üretim teknolojilerimiz, inovatif ürün teknolojilerimiz ve sürdürülebilirlik alanındaki öncü uygulamalarımızı bu tesislere de entegre ederek önemli bir sinerji yakalamayı hedefliyoruz. Beyaz eşyada önemli bir üretim merkezi olan ülkemizin ihracat potansiyelini artırmak adına da değerli bir hamle yapmış olduk.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12923 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arçelik, Whirlpool ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim