Anlık Bildirim

Aselsan, yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzaladı

Aselsan'ın mevcut sistemin üzerine yeni özellikler ekleyerek geliştirdiği yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi’nin ilk fabrika kabul testleri tamamlandı.

Aselsan, yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzaladı Tam Boyutta Gör

Aselsan’ın Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) ve Yeni Su Altı Taarruz Botu (YSAT) projeleri kapsamında geliştirdiği yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi’nin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı.

Aselsan’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS)  ailesinin üyelerinden biri olan STOP, stabilizasyon, otomatik hedef takip yeteneği ve otomatik balistik hesaplama ile üzerine yerleştirildiği aracın veya hedefin hareketinden etkilenmeden isabetli atışlar yapabiliyor. Sistemin uzaktan kumanda edilmesi sayesinde nişancının karşı ateşe ve olumsuz hava koşullarına maruz kalmadan sistemi etkin şekilde kullanması sağlanıyor.

Yeni nesil STOP sisteminde mevcut sisteme ek olarak elektro-optik birimleri barındıran iki eksende bağımsız hassas stabilize yönlendirici, artırılmış mühimmat kapasitesi, 19 inç ekran, gelişmiş kullanıcı arayüzü ve gömülü eğitim simülatörü gibi özellikler bulunuyor.

Deniz karakol botları, sahil güvenlik botları, savaş ve çıkartma gemilerinde kullanılan STOP, asimetrik çatışmalar, terör ve kaçakçılıkla mücadele, kıyı güvenliği, sabit bölgesel koruma ve hava savunma gibi faaliyetlere katkı sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim