Anlık Bildirim

ASPİLSAN'dan Türk Telekom ve Turkcell ile yerli batarya iş birliği

ASPİLSAN tarafından telekomünikasyon sektörüne yönelik geliştirilen yerli lityum bataryalar Türk Telekom'un canlı şebekesinde kullanılmaya başlandı. Turkcell'de testleri başladı.

ASPİLSAN'dan Türk Telekom ve Turkcell ile iş birliği Tam Boyutta Gör

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kurulan ASPİLSAN Enerji, Türkiye’nin iki büyük operatörü Türk Telekom ve Turkcell ile iş birliği yaptı. ASPİLSAN tarafından telekomünikasyon sektörüne yönelik geliştirilen yeni nesil yerli lityum bataryalar Türk Telekom şebekesinde kullanılmaya başlandı. Turkcell şebekesinde ise testleri başladı.

Yakın zamana kadar dünya genelinde şebekelerin enerji altyapı sistemlerinde kimyasal kurşun asit (VRLA) aküler kullanılıyordu. Son yıllarda VRLA aküler yerine daha çevreci, daha uzun ömürlü ve güvenilir olduğu gerekçesiyle lityum bataryalara geçiş yapılıyor. Türkiye’deki operatörlerin normalde yurt dışından ithal ettiği lityum bataryalar yerine ASPİLSAN tarafından üretilen yerli lityum bataryalar kullanılacak.

Telekomünikasyon sektörüne yönelik geliştirilen daha uzun ömürlü, yüksek performanslı ve daha hafif yeni nesil yerli lityum bataryaların test ve ticari versiyonlarının ilk kurulumu Türk Telekom’un canlı şebekesinde başarıyla yapıldı.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Türk Telekom ile yaptığımız iş birliği neticesinde doğrudan telekomünikasyon sektörüne yönelik geliştirdiğimiz ilk yerli bataryayı üretmiş olduk. Haberleşme teknolojilerine özel geliştirdiğimiz bataryalarla ithalatın önüne geçip dışa bağımlılığımızı azaltacak olmanın gururunu taşıyoruz. ASPİLSAN Enerji olarak Türk Telekom ile yaptığımız bu iş birliğini daha nice başarılı çalışmaların ilk adımı olarak görüyoruz. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak olan bu iş birliği farklı sahalarda farklı tiplerde kullanılmak üzere geliştirilecek yeni bataryalarla daha da büyüyecek.”dedi.

Yapılan iş birliği kapsamında yerli lityum bataryaların test versiyonları Turkcell’in şebekelerinde test edilmeye başlandı. Ticari versiyonun kurulumu için çalışmalar sürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3189 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aspilsan, türk telekom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim