Anlık Bildirim

ATAK helikopteri Radar Karıştırıcı Pod Sistemi ile ilk kez görüntülendi

ATAK helikopterinin Faz 2 versiyonuna Radar Karıştırıcı (RF Jammer) Pod sistemi eklendi. Radar Karıştırıcı (RF Jammer) Pod sistemi nedir? Ne işe yarar?              

ATAK helikopterindeki Radar Karıştırıcı Pod Sistemi ne işe yarar?

Milli Savunma Bakanlığı, Faz 2 konfigürasyona sahip beşinci T-129 ATAK helikopterinin Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini bir fotoğraf ile birlikte duyurmuştu. Fotoğraf detaylı incelendiğinde ATAK helikopterinde Radar Karıştırıcı Pod sistemi eklendiği görülüyor.

ATAK helikopterinde Radar Karıştırıcı (RF Jammer) Pod sistemi ilk kez görüntülendi. ASELSAN tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde ATAK’ın elektronik savunma kabiliyeti arttı. Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz bu sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Radar Karıştırıcı Pod Sistemi Nedir?

Radar Karıştırıcı (RF Jammer) Pod sistemi, helikoptere karşı atılan radar arayıcı başlıklı bir füze olduğunda bu sistem devreye giriyor. Yaklaşan tehdide elektronik olarak taarruz ediyor. Füzeyi hedeften saptırmaya ve engellemeye yarıyor.

Radar Karıştırıcı Pod Sistemi Neden Önemli?

Bu sistem, bu sınıflardaki helikopterlerde standart bir donanım değil. Envanterde olup seri üretilen başka bir helikopterde çok nadir görülebilecek bir sistem. Özellikle de ATAK’ın bulunduğu sınıfta önemli bir avantaj olacak. Analist Oğuz konuyla ilgili olarak, “Radar karıştırıcı sistem takılı T129 Atak FAZ II bu sayede dünyada kendi alanında en ileri platformlardan biri olma yolunda önemli bir adım attı.” dedi.

ATAK helikopterindeki Radar Karıştırıcı Pod Sistemi ne işe yarar? Tam Boyutta Gör

Filipinler'e ATAK teslimatı yapıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ATAK helikopterinin beşi Faz 2 olmak üzere toplam 71 teslimat gerçekleştirildi. Filipinler’e 2 adet ATAK helikopteri teslim edildi. Toplam 6 adet ATAK helikopteri teslim edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim