Anlık Bildirim

Audi çarpışma testleri için 100 milyon euro'ya yeni bir merkez açtı

Alman otomobil devi Audi, yeni modellerini oldukça kapsamlı çarpışma testlerinden geçirebilmek için yeni bir merkez açtı. Şirketin 100 milyon euro harcadığı tesis son teknoloji ekipmanlar içeriyor.
Audi çarpışma testleri için 100 milyon euro'ya bir merkez açtı Tam Boyutta Gör
Audi, Almanya'nın Ingolstadt kentindeki teknoloji parkında son teknoloji ekipmanlarla donatılmış yeni bir Araç Güvenliği Merkezi açtı. Söz konusu tesis, otomobil üreticisinin yeni modellerini piyasaya sürmeden önce bir dizi çarpışma testinden geçirmesine olanak tanıyacak.

Yapımı üç yıl süren merkez şirkete yaklaşık 100 milyon euro'ya (107 milyon dolara) mal oldu. Yaklaşık 100 kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Yeni tesis sayesinde Alman marka önceki tesise kıyasla çok daha geniş bir yelpazede çarpışma testleri yapabilecek.

Audi çarpışma testleri için 100 milyon euro'ya bir merkez açtı Tam Boyutta Gör
Audi Araç Güvenlik Merkezi'nde son teknoloji ürünü yüksek hızlı kameralar ve LED aydınlatma gibi ekipmanlarla donatılmış, geniş ve tam entegre bir çarpışma testi alanı mevcut. Ayrıca 250 metrelik bir hızlanma pisti, 100 tonluk taşınabilir bir çarpışma bloğu ve iki aracı 90 derecelik açıyla çarpıştırma sistemi yer alıyor.Tesis içerisinde bir manken laboratuvarı, bileşen test standları, ofisler ve atölyelere de yer verilmiş.

Audi çarpışma testleri için 100 milyon euro'ya bir merkez açtı Tam Boyutta Gör

150 sensöre sahip 60'tan fazla manken

Audi yeni merkezde 18 aylık bir bebekten 102 kilogramlık bir yetişkine kadar 60'tan fazla çarpışma testi mankeni kullanacak. Bu mankenlerde bulunan 150'ye kadar sensör, çarpışma sırasında oluşan verileri toplayacak. Hepsi bununla da sınırlı değil.

Audi çarpışma testleri için 100 milyon euro'ya bir merkez açtı Tam Boyutta Gör
Üç boyutlu tarama teknolojisi, araçların çarpışma sonrası deformasyonlarını analiz etmeye yardımcı olurken, hareket izleme sistemi olayların gelişimini ayrıntılı bir şekilde kayıt altına alacak. Audi ilk çarpışma testi merkezini 1970 yılında Ingolstadt'ta açmıştı. İlginçtir ki şirket 50 yılı aşkın bir süredir burayı kullanıyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim