Anlık Bildirim

Avatar: The Way of Water, yüksek kare hızı kullanan ilk büyük film oldu

James Cameron’ın ilk Avatar filmi sadece izleyici sayısında değil teknoloji alanında da liderliğe oynamıştı. Avatar: The Way of Water’de de yüksek kare hızı (HFR) sayesinde benzer durumu görüyoruz.
Avatar: The Way Of Water HFR Tam Boyutta Gör
Avatar: The Way Of Water (Avatar: Suyun Yolu), insanlığın şiddete ve yağmaya duyduğu bitmek bilmeyen açlığının devamını beyaz perdeye taşıyor. 2009 yılında vizyona giren Avatar, teknoloji bakımından sinema dünyasında öncü olmuş ve filmin yazarı ve yönetmeni James Cameron’ı bir kez daha sinema dünyasının tepesine taşımıştı. Avatar: The Way Of Water filminde de Cameron yine teknoloji tarafında önemli bir yeniliği sunuyor. Yüksek kara hızı (HFR) olarak adlandırılan teknoloji sayesinde serinin ikinci filmi yine bir ilke imza atıyor.

Yüksek kare hızı (HFR) belirli sahnelerde kullanılıyor

Avatar: Suyun Yolu Tam Boyutta Gör
Avatar: The Way Of Water’da belirli sahneler standart 24 fps hızında oynatılmak yerine HFR sayesinde 48 kare hızında oynatılıyor ve böylece çok daha akıcı ve gerçekçi bir deneyim izleyiciye yansıtılıyor. Esasında HFR yani yüksek kare teknolojisi Hobbit üçlemesi, Gemini Man ve Long Half Time Walk filmlerinde kullanılmıştı ancak Avatar’ın devam filmi teknoloji benzersiz bir şekilde ele alıyor.

Cameron, tüm film boyunca HFR kullanmak yerine ana aksiyon sekansları sırasında HFR’ye yer veriyor. Diyalog veya aksiyonun olmadığı sahneler ise standart 24 kare tekniğinde yansıtılıyor. Ancak izleyiciler bu değişimi elbette fark edebiliyor ve bunun tepkilere neden olabileceği belirtiliyor.

Bu arada eğer Avatar: The Way Of Water’ı 4K, HFR ve 3D olarak izlemek istiyorsanız Dolby Cinema veya IMAX sinemalarını seçmeniz gerekiyor. Son olarak Avatar 2’nin 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona gireceğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24015 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avatar, james cameron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim