Anlık Bildirim

Avrupa Birliği, USB-C zorunluluğu için net tarihi açıkladı

Geçtiğimiz ay elektronik cihazlar için önemli bir karara imza atan Avrupa Birliği, USB-C zorunluluğu için son tarihi açıkladı. USB-C girişli iPhone'lar yakında geliyor. İşte düzenlemenin detayları
Avrupa Birliği, USB-C zorunluluğu için net tarihi açıkladı Tam Boyutta Gör
Bilindiği üzere Avrupa Birliği, elektronik cihaz atıklarını azaltmak adına Avrupa’da satılacak akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere birçok elektronik üründe ortak şarj portunu zorunlu kıldı. Geçtiğimiz ay 602 olumlu oy ile kabul edilen yeni düzenleme için bugün ise son tarih verildi. Yeni düzenleme, telefonlar, tabletler, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler ve diğer birçok cihaz türünü etkileyecek. İşte USB-C zorunluluğu için son tarih

Avrupa Birliği, USB-C portu zorunluluğu için resmi tarihi açıkladı

AB’nin resmî gazetesinde belirtilen detaylara göre, ''Ortak Şarj” yönetmeliği'' 28 Aralık 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek. Ayrıca AB üye devletlerinin, USB-C şarjına ilişkin yönetmeliği yayınlamak için 28 Aralık 2023'e kadar süreleri olacak. Bir yıl sonra bu kuralları uygulamaya başlamaları gerekecek.

iPhone'lar USB-C portuna geçiyor

Yeni düzenlemenin güncel elektronik cihazlar için herhangi bir değişiklik getirmeyeceğini söyleyebiliriz. Zira birçok akıllı telefon ve tablet, USB-C standardı ile kullanıcılara sunuluyor. Ancak iPhone’larda Lightning kullanmayı sürdüren Apple için işler değişecek gibi gözüküyor. Şirketin düzenleme kapsamında 2025 yılına kadar süresi olsa da, Cuppertino devi AB'de satılan iPhone'ların USB-C potu ile geleceğini doğruladı. 

Bu değişikliğin ise iPhone 15'i kapsayıp kapsamadığı henüz bilinmiyor. Ancak raporlar, şirketin önümüzdeki yıl en kısa sürede USB-C portuna geçiş yapabileceğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6119 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usb-c, usb-c zorunlu oluyor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim