Anlık Bildirim

Avrupa Birliği yonga üretimine milyar dolarlar ayırıyor

Yerli ve yabancı üreticiler ile birlikte bir girişim başlatmak isteyen Avrupa Birliği 10 yıl içerisinde kıtanın pazar payını yüzde 20 üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği yonga üretimine milyar dolarlar ayırıyor Tam Boyutta Gör

Yonga krizinin pek çok sektörü derinden etkilemesi devletleri de harekete geçirmiş durumda. Lider konumdaki Tayvan’ın mevcut durumu iyileştirmek için milyarlarca dolarlık yatırımlarının yanında ABD ve AB de yeni girişimlere odaklanıyor. 

Milyarlarca dolar masada

Geçtiğimiz haftalarda ABD’nin yonga üretimini teşvik etmek amacıyla proje başına 10 milyar dolar gibi muazzam bir programın temellerini atmıştı. Avrupa Birliği de alternatif bir yonga birliği oluşturmak için düğmeye bastı.

Kıtada faaliyet gösteren STMicroelectronics, NXP, Infineon ve ASML gibi sektör devlerinden oluşacak bu birlik 2030 yılında pazar payını yüzde 20 seviyesine çıkarmayı planlıyor. Birlik için milyarlarca dolarlık bütçeler gündeme gelebilecek. Henüz projenin görüşme aşamasında olduğu ifade ediliyor. 

AB yetkilileri sadece yabancı üreticilerden oluşan bir ekosistem istemiyor. Bunun yerine yerli ve yabancı üreticilerin karışımı olacak ortaklıklar düşünüyor. Kıtadaki en büyük döküm tesisinin sahibi GlobalFoundries girişim desteklediğini duyurdu. AB komiseri Thierry Barton ayrıca Intel ve TSMC ile de kıtaya bir döküm tesisi kurdurabilmek için görüşmeler yapıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim