Anlık Bildirim

Avrupa’dan Meta’ya şok darbe! 11,8 milyar dolarlık rekor ceza kapıda

AB’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, Facebook’un çatı şirketi Meta’yı rekabet kurallarını ihlal etmekle suçladı. Mate, suçlu bulunursa rekor para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
meta avrupa Tam Boyutta Gör
Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan Meta’nın rekabet kurallarını ihlal ettiğini ve 11,8 milyar dolar değerinde bir ceza verebileceğini açıkladı. Komisyon yaptığı açıklamada, Meta'yı, çevrimiçi reklamcılık pazarlarındaki rekabeti bozarak ve hakim konumunu kötüye kullanarak AB’nin düzenleyici yasalarını ihlal ettiği konusunda resmi olarak uyardı.

Yapılan incelemeler sonucunda Avrupa Komisyonu, Meta’nın reklam faaliyetleri için Facebook Marketplace hizmetini kişisel sosyal ağı Facebook ile eşleştirmesinin rekabete aykırı olduğunu bildirdi ve hizmetin “rakiplerin karşılayamayacağı önemli bir dağıtım avantajı” sağladığı aktarıldı.

Meta, Avrupa'nın merceği altında

ab meta ceza Tam Boyutta Gör
Avrupa Birliği'nin antitröst şefi Margrethe Vestager yaptığı açıklamada, Meta'nın baskın sosyal ağı Facebook'u Facebook Marketplace olarak adlandırılan çevrimiçi gizli reklam hizmetlerine bağlamasından endişe duyduğunu söyledi ve “Bu, Facebook kullanıcılarının Facebook Marketplace'e erişmekten başka seçeneği olmadığı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Meta, ticari uygulamalarının rekabete aykırı olduğunu reddetti. Meta sözcüsü Tim Lamb yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu tarafından öne sürülen iddialar temelsizdir." dedi. Öte yandan komisyonun Meta’ya yaptığı bu uyarılar soruşturmanın tamamlandığı anlamına gelmiyor.

Soruşturma süreci devam ederken eğer Meta’nın Avrupa Birliği kurallarını ihlal ettiğine dair yeterli kanıt bulunursa şirketin yıllık küresel cirosunun yüzde 10’una kadar para cezası verilebilir. 2021′de yıllık 117,92 milyar dolar gelir elde eden Meta için bu, 11,8 milyar dolar değerinde bir ceza anlamına gelebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1821 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meta, avrupa komisyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim