Anlık Bildirim

Avrupa'ya özel Genesis G70 Shooting Brake'in örtüsü kaldırıldı

Avrupa pazarına sağlam bir giriş yapmaya hazırlanan Genesis, yeni G70 Shooting Brake ile sunacağı model sayısını beşe çıkarıyor. Sizce Genesis'in lüks modeli Alman rakipleriyle baş edebilir mi?

genesis g70 shooting brake ön tasarım Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyası her ne kadar SUV ve crossover talebiyle çalkalansa da, özellikle Avrupa pazarında station wagon'ların kendine has bir kitlesi mevcut. Hyundai'nin lüks markası Genesis de bu kapsamda Avrupa'da satışa sunacağı G70 Shooting Brake'i tanıttı.

Bu yaz Avrupa pazarına açılmayı hedefleyen Genesis burada G70 ve G80 isimli sedan modellerinin yanı sıra GV70 ve GV80 SUV'larla varlık gösterecek. Fakat bununla yetinmeyen şirket, G70 Sedan'ı baz alan shooting brake versiyonuyla ürün sayısını beşe çıkararak daha fazla kesime hitap etmeyi hedefliyor.

G70 Shooting Brake ölçüleri ve tasarımı

2021 Genesis G70 Shooting Brake, sedan versiyonla benzer ölçülere sahip. Uzunluğu 4685 mm, genişliği 1850 mm ve yüksekliği 1400 mm olan lüks otomobilin aks mesafesiyse 2835 mm. Elbette bu gövde tipi tasarımda olduğu kadar bagaj hacminde de belli ediyor. Şirketin açıklamasına göre G70 Shooting Brake'in bagaj hacmi sedan versiyona kıyasla yüzde 40 daha fazla ve katlanabilen arka koltuklar sayesinde uzun objeler de kolaylıkla taşınabiliyor.

genesis g70 shooting brake iç mekan Tam Boyutta Gör

Ön taraftan G70 Sedan ve G70 shooting Brake'i ayırt etmek oldukça zor. İki model de aynı tampon tasarımına, panjura ve far tasarımına sahip. Asıl farkın ortaya çıktığı arka kısımdaysa LED stoplar yine aynı grafiklere sahip fakat shooting brake'teki stoplar bir kısmı bagaj kapağının üzerinde yer alacak şekilde dört parçadan oluşuyor. Bunun da tasarımı biraz garip gösterdiğini söylemek mümkün. Öte yandan bu alanda büyük bir bagaj spoyleri ve tampon kenarlarına konumlandırılan büyük egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

Tahmin edileceği üzere iki modelin konsol tasarımı da aynı. Multimedya tuşlarına sahip üç kollu direksiyonun hemen arkasında dijital gösterge paneli mevcut. Merkezdeyse konsolun üzerinde tablet ekran şeklinde konumlandırılmış multimedya ekranı bulunuyor. Bunun dışında hem multimedya sistemi hem de klima kontrollerinde döner düğmelerin de yer aldığı fiziksel tuşlardan vazgeçilmediğini görüyoruz. 

Genesis G70 Shooting Brake'in kaputu altındaki seçenekler henüz açıklanmadı. Fakat sedan ile aynı olacağını varsayarsak 250 beygirlik 2.0 litre turbo ve 365 beygirlik 3.3 litre V6 benzinli ünitelerin yanı sıra 200 beygirlik 2.2 litre dizel üniteyi de seçenekler arasında görebiliriz.

Genesis G70 Shooting Brake fotoğrafları:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9664 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, genesis g70 shooting brake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim