Anlık Bildirim

Oscar'da Türkiye'yi temsil edecek film belli oldu: "Bağlılık Hasan"

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin adayı olarak Semih Kaplanoğlu'nun son filmi Bağlılık Hasan'ı seçti.                     

Bağlılık Hasan, Oscar'da Türkiye'yi temsil etmesi için seçildi Tam Boyutta Gör

Film sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Akademi Ödülleri'nde ya da daha çok bilinen ismi ile Oscar'da bildiğiniz gibi Yabancı Dilde En İyi Film isminde bir dal bulunuyor. Bu dalda dili İngilizce olmayan dünyanın dört bir yanından film yarışabiliyor. Türkiye'nin de bu yıl bu dalda yarışacak olan filmi belli oldu.

Türkiye'nin Adayı Bağlılık Hasan

Geçtiğimiz saatlerde Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin Oscar'da bizi temsil edecek filmi Semih Kaplanoğlu'nun son filmi Bağlılık Hasan. Bir yanlış anlaşılma olmaması adına daha açık bir şekilde belirtelim: Bağlılık Hasan; Oscar'a aday veya aday adayı olmadı, sadece aday adayı olabilmesi için Türkiye kendi filmini seçti.

İlerleyen aylarda Oscar'ın jürisi tüm bu filmler arasından önce aday adaylarını ardından da adayları açıklayacak. Yani Oscar'a aday olması için önünde hala uzun bir yol var. 94. Oscar ödülleri 27 Mart'ta sahiplerine dağıtılacak.

Bağlılık Hasan'ın oyuncu kadrosunda Umut Karadağ, Filiz Bozok, Gökhan Azlağ, Hakan Altıner, Mahir Günşıray, Devrim Özder Akın ve Ayşe Günyüz Demirci yer alıyor. Film, Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Üçlemesi serisinin ikinci filmi. İlk filmin adı da Bağlılık Aslı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim