Anlık Bildirim

Bakan Koca'dan çok tartışılacak PCR testi kararı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugünkü açıklamasına göre tarama amacıyla temaslı kişilere uygulanan PCR zorunluluğu kaldırıldı. Yalnızca semptomu olan kişilere test yapılacak.

Bakan Koca açıkladı: Semptomu olmayanlara PCR zorunluluğu kalktı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında videolu açıklama paylaştı. Açıklamada koronavirüsün ülkemizdeki durumu, Turkovac’ın Faz-3 sonuçları ve temaslı takibi için PCR zorunluluğunun kaldırılması konularına değindi.

PCR zorunluluğu kalktı

Bundan böyle tarama ve temaslı takibi amacıyla uygulanan PCR testi zorunluluğu kaldırılıyor. Semptom göstermeyen temaslı kişilere PCR testi yapılmayacak. Aşı veya PCR zorunluluğu bulunan yerlerdeki PCR zorunluluğu devam edecek.

Bakan Koca konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır.”

Peş peşe vaka rekorları kırılıyor

Bakan Koca, bugünkü koronavirüs vaka tablosunu yayımladı. Bugün 77.722 yeni vaka ve 145 yeni vefat açıklandı. Bugünkü yeni vaka sayısı, pandemi döneminin en yüksek yeni vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Bakan Koca açıkladı: Semptomu olmayanlara PCR zorunluluğu kalktı Tam Boyutta Gör

Pandeminin başlangıcından geçen haftaya kadarki süreçte en yüksek günlük vaka 16 Nisan 202 tarihinde 63.082 olarak kayıtlara geçmişti. Ancak Omicron kaynaklı olarak yaşanan vaka artışlarıyla beraber önce 5 Ocak 2022'de 66.467, sonra 11 Ocak 2022'de 74.266 ve bugün 77.722 ile üst üste yeni vaka sayısı rekoru kırıldı.

Dün 430 bin, bugün ise 420 bin test yapılmıştı. Temaslı kişilere PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde test sayısı düşecektir. Buna bağlı olarak vaka sayısı etkilenecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14051 kez okundu.
68 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, covid-19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim