insanlarını her daim şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi ise bilim insanları Geobacter sulfurreducensadlı bakteri formunun zararlı kobalt maruziyetine karşı savunma mekanizmalarını inceledi.
Geobacter türü bakteriler oldukça farklı skalada ve endüstride kullanılmak üzere üzerinde çalışılan bakteri türlerinden birini oluşturuyor. Çamurdan ve nemden elektrik üretme çalışmalarında, iletken nano liflerin yapımında, mikrobiyal yakıtların üretiminde kullanılabilmekle birlikte birçok farklı alanda da umut vadediyor.
Bakteriler
Şimdi ise Michigan State University araştırmacıları söz edilen bakterinin yeni özelliğini keşfetti. Geobacter sulfurreducens türünün bakteriler başta olmak üzere çeşitli organizmalara toksik olan kobaltı memranlarına ( zarlarına ) sararak toksik maruziyetten korunduğu tespit edildi.
Bilim insanları bakterileri ''Iron Man'' olarak adlandırılan karaktere benzetmekle birlikte bakterilerin kobalt moleküllerini aynı bir kalkan gibi kuşandığı belirtiliyor.
Bilim insanları bakterilerin bu özelliğinin gelecekte batarya teknolojisinde ve pillerin geri dönüşümünde yararlı olabileceğini düşünüyor.
Yeni araştırma Frontiers in Microbiology adlı dergide yayımlandı.
[galeri=6357
Kaynakça https://msutoday.msu.edu/news/2021/iron-man-bacteria-could-help-protect-the-environment https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2020.600463/full Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.