Anlık Bildirim

Bakteriyofajlar Staphylococcus auerus enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir

Yapılan çalışmalar sonucunda çoklu ilaç direncine sahip olan S. aureus türü bakteri enfeksiyonunun gerilediği, yara iyileşmesinin ise önemli ölçüde iyileştiği tespit edildi.

Bakteriyofajlar Staphylococcus auerus enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda artan koronavirüs salgını sebebiyle virüslere karşı oldukça büyük önyargılar oluşmasına karşın virüslerin bazı türlerinin yararlı olabileceği biliniyor. Bakteriyofaj olarak adlandırılan virüsler bir nevi av olarak bakterileri kullanıyor. Bilim insanları ise Staphylococcus aureusenfeksiyonlarının tedavisinde bahsi geçen virüsleri kullanmayı hedefliyor.

Antibiyotiklere gelişen direnç mekanizmaları sebebiyle faj terapisi adı verilen alana yönlenen araştırma ekibi bakterilerin içerisinde replike olan fajlardan yararlandı. Fajlar aynı zamanda pnömoni tedavilerinde inhaler olarak, besin zehirlenmelerinde ve çeşitli alanlarda kullanıyor.

Bakteriyofaj

Bakteriyofajlar Staphylococcus auerus enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Flinders University in Australia kurumu araştırmacıları diyabetik ayak ülserlerine sebep olan bakteriler üzerinde fajları kullanmayı denedi. Golden Staph olarak adlandırılan ve birçok ilaca dirençli olan Staphylococcus aureus türü bakteri üzerinde çalışan araştırma ekibi diyabetik ülseri olan farelerin yaraları üzerinde topikal olarak ilgili fajları içeren solüsyonu uyguladı.

Yapılan çalışmalar sonucunda çoklu ilaç direncine sahip olan S. aureus türü bakteri enfeksiyonunun gerilediği, yara iyileşmesinin ise önemli ölçüde iyileştiği tespit edildi. Ayrıca tedavininin herhangi bir yan etkisinin olmaması da yeni tedavinin gelecekte potansiyel tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde kullanılmasını sağlayabilir.

Yeni araştırma BMC Microbiology adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim