Anlık Bildirim

Jeff Bezos'un uzay yolculuğunda yanına kimi alacağı belli oldu

20 Temmuz günü yapılacak olan Blue Origin'in uzay yolculuğunda, Jeff Bezos'un yanında kimin olacağı belli oldu. Oliver Daemon isminde 18 yaşındaki bir genç Bezos'a eşlik edecek.

Bezos'un uzay yolculuğu için yanına alacağı kişi belirlendi Tam Boyutta Gör

Dünyanın en zengin insanlarından olan Jeff Bezos 20 Temmuz'da uzaya giderken yanında kimi götüreceğini açıkladı. Yolculukta yanında 18 yaşındaki Oliver Daemon'nu götürecek. En genç astronot olarak tarihe geçecek olan Daemon, 28 milyar dolarlık açık artırma teklifi kazanan kişinin yerine uzaya gidecek. Teklifi kazanan isimsiz kişinin program çakışması nedeniyle bu yolculuğa katılamayacağı da söylendi. 

Bezos'un uzay yolculuğu için yanına alacağı kişi belirlendi Tam Boyutta Gör

Jeff Bezos'un havacılık ve uzay şirketi olan Blue Origin çatısı altında gerçekleştirilecek bu yolculuk, New Shepard isimli uzay aracının 20 Temmuz'da Batı Teksas'tan fırlatılmasıyla başlayacak. Hollandalı bir fizik öğrencisi olan Daemon, Somerset Capital Partners ismindeki özel sermaye şirketinin kurucusu ve CEO'su olan Joes Daemon'un oğlu. Joes Daemon, 28 milyar dolarlık açık arttırmada en yüksek ikinci teklifi veren kişiydi ve kendi yerine oğlunun bu yolculuğu yapmasını tercih etti. 

Deamon sosyal medyada paylaştığı bir videoda, uzaya gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Ayrıca hayatı boyunca bunun hayalini kurduğu ve 18 yaşında olduğu için gelmiş geçmiş en genç astronot olacağından ötürü çok mutlu olduğunu ekledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim