Anlık Bildirim

Bilim insanları, boğa benzeri bir dinozorun derisinin nasıl göründüğünü ortaya çıkardı

Şimdiye kadar keşfedilmiş en tuhaf etobur dinozorlarından biri olarak kabul edilen bir fosil, Belçikalı ve Avustralyalı paleontologlar tarafından yeniden inşa edildi.

1984 yılında Josê Bonaparte tarafından keşfedilen ve kafasında bulunan boynuzlar sebebiyle “etçil boğa” anlamına gelen Carnotaurus ismi verilen bir dinozor, şu ana kadar keşfedilmiş en tuhaf dinozorlar arasında yer alıyor. Şimdi ise Belçikalı ve Avusturalyalı paleontologlar, bu olağanüstü hayvanın vücudunu baştan inşa etmeyi ve derisinin nasıl göründüğünü ortaya çıkarmayı başardı.

Bilim insanları, boğa benzeri bir dinozoru yeniden inşa etti Tam Boyutta Gör

Carnotaurus’un iskeleti Patagonya’nın Chubut bölgesinde bulunmuştu. Bilim insanları bu hayvanın “deri” ile keşfedilen ilk etobur dinozor olduğunu belirtmiş ama onu ayrıntılı olarak incelememişlerdi.

Cretaceous Research dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmada, bilim insanları bu ilginç dinozoru inceleme fırsatı buldular. Araştırmacılardan San Miguel ve Dr. Christophe Hendrickx hayvanın derisi ile ilgili, “Omuz, göbek ve kuyruk bölgelerindeki cilde bakarak bu dinozorun derisinin önceden düşünülenden çok daha çeşitli olduğunu keşfettik.”

Bilim insanları, boğa benzeri bir dinozoru yeniden inşa etti Tam Boyutta Gör

Hendrickx, Avustralya’da dinozor derisi uzmanı Dr. Phil Bell ile de birlikte çalıştı ve Carnotaurus’un boynuzlarının ve pullu derisinin Avusturalya’da bulunan dikenli şeytan kertenkelesine benzediğini ifade etti.

Bilim insanlarına göre 8 metre uzunluğunda aktif bir yırtıcı olan Carnotaurus’un pullu derisi, modern sürüngenlerde olduğu gibi, vücut ısılarının düzenlenmesinde önemli bir rol oynuyor olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim