Anlık Bildirim

Bill Gates servetinin tamamını hayır kurumuna bağışlayacağını söyledi

Yazılım devi Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin dördüncü kişisi olan Bill Gates, servetinin neredeyse tamamını hayır kurumuna bağışlama sözü verdi.     

Bill Gates servetinin tamamını hayır kurumuna bağışlayacak Tam Boyutta Gör

Microsoft'un kurucusu, servetinin neredeyse tamamını eski karısıyla birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı'na bağışlamayı planladığını duyurdu.

Gates ayrıca bu ay vakfa 20 milyar dolar bağışlamaya hazırlanıyor. Milyarder, jestini insanların son yıllarda yaşadığı zor olaylarla açıkladı. Bunların arasında pandemi, tüm dünya için “büyük bir trajedi” haline gelen Rusya-Ukrayna savaşı ve bilim insanlarının tahmin ettiğinden daha karamsar bir senaryoya göre gelişen iklim değişikliği yer alıyor.

Kaynaklarımı topluma iade etme yükümlülüğüm var

Bill Gates konuyla ilgili olarak: "Geleceğe bakarken, servetimin neredeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Eninde sonunda dünyanın en zenginleri listesinden çıkacağım. Kaynaklarımı, acıları en etkili şekilde azaltacak ve yaşamları iyileştirecek şekilde topluma iade etme yükümlülüğüm var. Ve umarım büyük servet ve nüfuza sahip diğer kişiler de bir kenara çekilmezler." ifadelerini kullandı.

Bill Gates şu anda Bloomberg'in milyarderler listesinde Elon Musk, Jeff Bezos ve Fransız iş adamı Bernard Arnault'un ardından 4 numarada. Servetinin 114 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3501 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, bill gates ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim