Anlık Bildirim

Binance'den marjin işlemlere düzenleme

Binance’dan Sterlin, Euro ve Avustralya Doları türünden kripto para marjin ticaretini durdurma kararı. Diğer türlerde kaldıraç düşürüldü. Votalitenin düşmesi için böyle bir karar alındı.

Binance'den marjin işlemlere düzenleme Tam Boyutta Gör

Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao, attığı tweet ile Binance'ın kullanıcıların vadeli işlem sözleşmeleri ticareti yapmak için kullanabilecekleri maksimum kaldıracı azalttığını duyurdu.

Dünyanın büyük kripto para borsası Binance, bazı hizmetlerine karşı yaygın bir düzenleyici tepkiyi önlemeye çalışırken, sterlin, euro ve Avustralya doları içeren kripto marj ticaretini durdurmaya hazırlanıyor.

Binance, son haftalarda İngiltere, Japonya, İtalya ve Tayland da dahil olmak üzere birçok ülkenin finansal düzenleyicilerden bir dizi uyarının hedefi oldu. Ek olarak ünlü borsa, ayrıca tokenize hisse alım satım hizmetini de iki haftadan kısa bir süre önce durduğunu açıklamıştı. 

Binance’ın bu kararına ek olarak bir gelişme de FTX borsasından geldi. FTX borsası da marjin işlemler konusunda yeni bir adım attı. FTX borsasının genç CEO’su Sam Bankman Fried borsanın 101x olan kaldıraç limitinin 20x’e indirildiğini açıkladı. Bankman bu hamle sonrasında yatırımcıları “Sorumlu alım satıma teşvik ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

İki ünlü borsanın attığı bu adım, bazı kullanıcılarca piyasanın daha düzgün bir hâl alacağı ve volatilitenin düşeşeceği düşüncesiyle olumlu karşılanırken, bazı kullanıcılarsa bu hamleyi gereksiz bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim