Anlık Bildirim

Binance’in başı regülatörlerle dertte

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, çeşitli ülkelerdeki yasal engellere takılıyor. Son olarak Singapur'da Binance için uyarı yayınlandı.

Binance’in başı regülatörlerle dertte Tam Boyutta Gör

Binance’ın başı bir süredir ülkelerin düzenleyici kurumları ile dertte. Son olarak Singapur’un merkez bankası ve mali düzenleyicisi olan Singapur Para Otoritesi (MAS), kripto varlık işlem platformu Binance.com’u yatırımcı uyarı listesine aldı.

MAS’ın yatırımcı uyarı listesi, yetkili makam tarafından yanlış bir şekilde düzenlenmiş veya lisanslanmış olarak algılanabilecek, düzenlemeye tabi olmayan kuruluşların bir listesidir.

Haber, Binance’in Singapur Menkul Kıymetler Borsası’nın eski düzenleyici yetkilisi Richard Teng’i Binance Singapur CEO’su olarak işe almasından bir hafta sonra geldi. Teng ayrıca MAS’ta 1994’ten 2007’ye kadar 13 yıl boyunca kurumsal finans direktörü olarak çalışmıştı.

Binance’in Singapur operasyonları için Binance.sg adında ayrı bir web sitesi var. Bu detayla birlikte Binance’ın işlemleri binance.sg üzerinden yürütmek zorunda kalacağı anlamına gelip gelmeyeceği ise tam belli değil.

Binance, Binance Asia Services Pte aracılığıyla çalışan şirket konumunda. Kuruluş şu anda Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında belirli bir süre için lisans sahibi olmaktan muaf tutulan kuruluşlar listesindeydi. Başka bir deyişle, MAS şu anda işletmenin lisans başvurusunu gözden geçirmekte olduğunu söyleyebiliriz.

Temmuz ayında MAS, şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Diğer düzenleyici makamların Binance‘e karşı gerçekleştirdiği eylemlerin farkındayız ve gelişmeleri uygun şekilde takip edeceğiz.”

Binance, haber kaynağına Binance Asia Services Pte. Ltd’nin ayrı yasal bir şirket olduğunu söyleyerek, Binance.com aracılığıyla herhangi bir ürün veya hizmet sunmayacağının altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim