Anlık Bildirim

Binance borsasından kritik karar: BUSD dönemi sona eriyor

Bir dönem en çok kullanılan ikinci stabil kripto para haline gelen BUSD, Binance borsasına karşı açılan davalar sonrasında adeta eridi. Gelecek yıl resmi olarak kullanımdan kalkacak. 
Binance Tam Boyutta Gör
Tether firmasının USDT basımı ile piyasaları manipüle ettiği soruşturmalarının gündeme geldiği bir dönemde Binance borsası Paxos ile ortaklık kurarak BUSD stabil para birimini piyasaya sürmüştü. Önemli bir değere ulaşan BUSD sona doğru gidiyor.

BUSD neden kalkıyor?

ABD düzenleyici kurumların Binance borsasına dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlatması sonrasında Paxos ortaklıktan çekildiğini duyurmuştu. BUSD para biriminin geleceği ile ilgili resmi açıklama da geldi.

Binance borsası Şubat 2024 itibariyle BUSD paritelerini desteklemeyi bırakacak. Bu tarihe kadar kullanıcıların BUSD birikimlerini USDT gibi diğer birimlere dönüştürmesi gerekiyor. Yani bir dönem sonra erdi.

16 milyar dolar pazar değerine ulaşan BUSD yavaş yavaş erimeye başladı. Şu sıralar Binance borsasında satış baskısı oluşmuş durumda ve BUSD karşılığının 1 USD altına düşmesinden endişe ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim