Anlık Bildirim

Ticaret Bakanlığı ucuz ürünleri gösteren mobil uygulama geliştiriyor: Birlikten Berekete

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilecek Birlikten Berekete isimli mobil uygulama ile indirimli ürünler listelenecek. Fiyat takibi yapılacak ve kampanyalar duyurulacak.

Birlikten Berekete mobil uygulaması nedir? Tam Boyutta Gör

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomik adımları duyurdu. Bu adımlardan birisi olarak Ticaret Bakanlığı tarafından fiyat karşılaştırma uygulaması geliştirilecek. Birlikten Berekete isimli mobil uygulama, ürünlerin ucuza satıldığı yerleri gösterecek. Öne çıkan kampanyalar listelenecek ve ürünlerin fiyat takibi yapılabilecek. 

Uygulama 1 Mart'ta kullanıma sunulacak

Bakan Nebati, mobil uygulama hakkında şunları söyledi:

“Bir mobil uygulama başlatıyoruz. Mobil uygulama ile vatandaşlarımız enflasyonunun düşüşüne katkı veren satış noktalarında fiyatlara bakacak, kategorileri öne çıkaran duyuru alanlarını bulacak. Filtrelerden kolay arama yapacak, toplam alışveriş miktarını hesaplayacak uygulama 1 Mart’ta devreye girecek. Tüketiciye fiyat takibinin yapılmasına imkân sağlayan en uygun fiyatlı ürüne ulaşması sağlanacak ve bu mobil uygulamanın geliştirilmesiyle enflasyonla mücadelede ortaya konacak adımların tedbirlerini ortaya koymuş olacağız.”

Temel gıdalarda KDV yüzde 1’e indi

Toplantıya görüntülü görüşmeyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini belirtti. Erdoğan, konuyla ilgili olarak Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren yüzde 7 KDV ve yüzde 7 sektör indirimi olarak toplamda yüzde 14'lük bir indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. KDV’yi yüzde 1’e indiren düzenleme yarınki Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18564 kez okundu.
64 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim