Anlık Bildirim

Kripto para borsası Bitmart saldırıya uğradı, 200 milyon dolar çalındı

Kripto para dünyasında siber saldırıların sonu gelmiyor. BadgerDAO platformundan sonra Bitmart borsası da saldırıya uğradı ve 200 milyon dolar kripto varlık buhar oldu. 

Bitmart Tam Boyutta Gör

Son dönemde önemli yatırımcılardan toplamda 300 milyon dolar yatırım alarak kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çeken Bitmart, saldırganların da dikkatini çekmiş gibi. Saldırganlar neredeyse tüm yatırımı çalmış. 

Bitmart saldırıya uğradı

Bitmart borsası ismi çok duyulmasa da gem olarak tabir edilen ve henüz geniş kitlelerce bilinmeyen kripto para projelerinin daha çok listelendiği bir platform. Ödeme ve blok zinciri projeleriyle geçtiğimiz aylarda 300 milyon dolar civarında yatırım elde etmeyi başarmıştı. 

Ne yazık ki güvenlik konusunda sınıfta kalan kripto para piyasasında Bitmart da mağdur oldu. Sunucudaki açıklardan faydalanarak cüzdanları boşaltan ve merkeziyetsiz borsalarda değişim yapan saldırganlar 200 milyon dolar zarara neden oldu. 

Blok zinciri güvenlik firması Peckshield, Ethereum ağı üzerinden 100 milyon dolar, Binance ağı üzerinden de 96 milyon dolarlık varlık transferi tespit etmiş. Varlıklar BNB, Safemoon, BPay, BabyDoge, FLoki gibi 20 coini içeriyor. Borsa çekimleri durdurdu ve gerekli adımları atacağını belirtti. Kısa süre önce de BadgerDAO platformu saldırıya uğramıştı.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim