Anlık Bildirim

Blue Origin ticari uzay istasyonu kuracak

Dünyanın en zengin ikinci insanı Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, pazartesi günü yaptığı bir açıklamada kendi “ticari” uzay istasyonunu inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Ünlü milyarder Jeff Bezos’un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, yaptığı yeni açıklamalarda hedeflerinin uzay turizminden daha büyük olduğunu belirtti.

Orbital Reef istasyonu Tam Boyutta Gör

Şirket tarafından pazartesi günü yapılan açıklamaya göre Blue Origin, kendi uzay istasyonunu kurmayı planlıyor. Endüstriyel ve ticari bir merkez olması planlanan uzay istasyonuna Orbital Reef ismi verilecek. 

Açıklamalara göre Orbital Reef, Sierra Space ile ortak bir girişimle inşa edilmesinin yanı sıra Boeing ve Arizona Eyalet Üniversitesi’nden destek alacak. Yapılan basın açıklamasında Blue Origin yöneticisi Brent Sherwood hedefleri ile ilgili şunları söyledi: “60 yıldan fazla bir süredir NASA ve diğer uzay ajansları yörünge uçuşları ve uzay yerleşimi hakkında önemli adımlar attılar biz de bunları daha da öne taşıyarak ‘ticari’ bir uzay istasyonu kuracağız. Erişimi genişleteceğiz, maliyeti düşüreceğiz ve uzaya gitmeyi normalleştirmek için gerekli tüm hizmetleri sağlayacağız." 

Şirketin açıklamalarına göre bir “iş parkı” olarak nitelendirilebilecek olan Orbital Reef, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun biraz üzerinde, 500 kilometre daha yüksekte uçacak ve 830 metreküplük hacmiyle 10 kişiyi destekleyebilecek. 

"Dünya standartlarında hizmete sahip olacak""

Şirket 2030'a kadar kurulması planlanan istasyonun “Dünya standartlarında hizmet ve olanaklara” sahip olacağını ve yörüngede kendi adresini kurmak isteyen herkes için uygun olduğunu belirtti: “Tecrübeli uzay ajansları, yüksek teknoloji konsorsiyumları, uzay programları olmayan ülkeler, medya ve seyahat şirketleri, finanse edilen girişimciler ve geleceğe yönelik yatırımcıların hepsinin Orbital Reef’te yeri var.”

Dünya standartlarında olanaklara sahip olacak

Uzay yarışında kendisini öne taşımak için bu hamleleri yapan Blue Origin’in şu ana kadarki tek başarılı projesi yolcuları birkaç dakikalığına New Shepard uzay aracı ile  uzaya gönderen yörünge altı turist programıdır. Bu program kapsamında şirketin kurucusu Jeff Bezos ve Star Trek serisiyle tanınan William Shatner’in de dahil olduğu sekiz kişi uzaya gönderilmişti.

Kaynakça https://www.engadget.com/orbital-reef-200848765.html?src=rss https://phys.org/news/2021-10-bezos-blue-private-space-station.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim