Anlık Bildirim

BMW, elektrikli otomobillere yönelik artan talep nedeniyle 6.000 kişiyi daha işe alacak

BMW'nin patronu Oliver Zipse, bu yıl 6.000 kişiyi daha işe alarak çalışan sayısını yüzde 5 artıracaklarını açıkladı. Şirketin hedefi 2025 yılına kadar 2 milyon elektrikli otomobil satışına ulaşmak.

BMW, çalışan sayısını yüzde 5 artırıyor: 6.000 kişi işe alınacak Tam Boyutta Gör

Alman otomobil üreticisi BMW, elektrikli araçlara yönelik artan talebe hazırlanmak için 2022'de 6.000 kişiyi işe alacağını açıkladı. Şirket CEO'su Oliver Zipse, bu konuyla ilgili olarak Muenchner Merkur gazetesine bir önemli açıklamalar yaptı.

Elektrikli otomobillere yönelik talep, otomobil üreticilerini bu gelecek vaat eden sektörde aktif olarak gelişmeye teşvik ediyor. Bu nedenle BMW, elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırmak için 2022'de önemli atılımlar yapacak.

BMW, çalışan sayısını yüzde 5 artırıyor: 6.000 kişi işe alınacak Tam Boyutta Gör

Çalışan sayısı yüzde 5 artırılacak

Birçok karamsar medya kuruluşu tamamen elektrikli modellere geçiş nedeniyle büyük işten çıkarmalar beklendiği yönünde haber yaparken, Alman marka binlerce kişiyi işe almaya hazırlandığını açıkladı. Şirket 2022 yılında, 120.000 kişilik mevcut çalışan sayısını yüzde 5 oranında artıracak.

BMW, çalışan sayısını yüzde 5 artırıyor: 6.000 kişi işe alınacak Tam Boyutta Gör

Oliver Zipse, şirketin şu anda yeni trendleri dikkate alarak iş stratejisini revize ettiğini söyledi. BMW'nin şu ana kadar sattığı toplam elektrikli araç sayısının 1 milyonu geçtiğini hatırlatalım. Bavyera merkezli marka 2025 yılına kadar 2 milyon satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim