Anlık Bildirim

BMW iddiali konuştu: Yeni bataryalarımız Tesla'dan daha iyi

BMW yeni geliştirdiği 6. jenerasyon bataryalarını duyurdu. Şuanki bataryalarından daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olan yeni bataryalar, Tesla'nın bataryalarından bile daha iyi olacak.
BMW iddiali konuştu: Yeni bataryalarımız Tesla'dan daha iyi Tam Boyutta Gör
Elektrikli otomobiller yaygınlaşırken üreticiler arasında da daha gelişmiş batarya geliştirme yarışı devam ediyor. Son olarak BMW yeni geliştirdiği 6. jenerasyon bataryalarını duyurdu. Yeni bataryalar BMW'nin iddiasına göre hali hazırda kullandıkları prizmatik bataryalardan çok daha gelişmiş olmakla kalmıyor aynı zamanda Tesla'nın bataryalarından bile daha iyi performans veriyor.

Alman üretici Almanya'nın Parsdof şehrindeki BMW Hücre Üretimi Yeterlilik Merkezi'nde batarya hücrelerinin pilot üretimine başladıklarını duyurdu. Bu hücreler BMW'nin 2025 yılında çıkacak olan Neue Klasse konseptini temel alan aracında kullanılacak.

BMW iddiali konuştu: Yeni bataryalarımız Tesla'dan daha iyi Tam Boyutta Gör

Bataryaların enerji yoğunluğu %20 daha yüksek

46 mm çapında ve modeline göre 95 ile 120 mm uzunluğunda olan silindirik hücreler firmanın açıklamasına göre %20 daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olacak. Böylelikle günümüz otomobillerinden %30 daha fazla menzil sunularaktekşarjla 800 km gitmek mümkün olacak. Bataryaların üretimde ise %60 daha az karbon emisyonu oluşacak. 

Yeni batarya hücreleri katot tarafında daha fazla nikel ve daha az kobalt içerecek. Anot tarafında ise mevcut bataryalardan daha yüksek silikon içeriğine sahip olacak. BMW üretim başkanı Milan Nedeljkovic iddialı konuşarak, "Tesla'nın bizimle aradaki farkı kapatması gerekiyor" sözlerini sarfetti.

Hücreler BMW'nin tesislerinde üretilse de büyük ölçekli üretimi firma gerçekleştirmeyecek. CATL ve Eve Energy tarafından Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika'daki ikişer fabrikada, yani toplamda altı fabrikada üretilecek.

Nedeljkovic, BMW'nin tedarikçilerine tam ölçekli üretim yaptırmadan önce pil hücrelerinin tarifini mükemmelleştirmeyi ve pilot üretimi başarıyla tamamlamayı hedeflediğini açıkladı. Pil geliştirme sürecini yemek yapmaya benzeten Nedeljkovic, "Gerçekten güzel birşey pişirmek istiyorsanız iyi bir tarife ihtiyacınız var çünkü tarif tadı belirler. Tarifi yani hücrelerin kimyasını ve fiziğini geliştiriyoruz. İçeriği sürekli değiştirerek her hücrenin nasıl performans verdiğini test ediyoruz." sözlerini kaydetti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5978 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, pil fabrikası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim