Anlık Bildirim

Apple tedarikçisi BOE, iPhone OLED üretiminde sorun yaşıyor

Apple'ın iPhone ekran tedarikçilerinden BOE, küresel çip krizi sebebiyle üretimde zorlanıyor. Şirket, Şubat ve Mart aylarında çip sorunlarını yaşayacak.         

BOE, iPhone OLED üretiminde sorun yaşıyor Tam Boyutta Gör

Küresel çip sıkıntısı direkt ve dolaylı olarak birçok sektörü ve şirketi etkilemeye devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple'ın ekran tedarikçisi Çinli BOE, çip sıkıntıları sebebiyle iPhone'lar için OLED panellerinde üretim sorunlarıyla karşı karşıya ve bu durum bu ay ve gelecek ay üretimi etkileyecek.

BOE, payını artırmak istiyor

BOE, Apple'ın iPhone ekran panelleri için ekran sürücüsü entegre devrelerini LX Semicon'dan tedarik ediyor. Artan talebe karşılık LX Semicon'un düşük üretim kapasitesi BOE'ye yapılacak sevkiyatları geciktirecek. Gecikmenin gerçekleşmesinin bir başka sebebi olarak da LX Semicon'un önceliği LG Display'e veriyor olması gösteriliyor.

TheElec'e göre Apple'ın 2022'nin ilk yarısında BOE'ye iPhone'lar için 10 milyon adede kadar OLED panel sipariş etmesi bekleniyor. Konuya aşina bir grup ise BOE'nin ise Apple'a yıl sonuna kadar iPhone'lar için 40 milyondan fazla OLED panel göndermeyi amaçladığını söylüyor. Tüm bunlarla birlikte yaşanan çip sorunları, yıl sonu hedeflerinin gerçekleştirilmesinin pek mümkün olmadığını gösteriyor.

Apple'ın iPhone'larda kullandığı OLED panel tedarikinde Samsung Display yaklaşık %60'lık bir payla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada yaklaşık %20'yle LG Display bulunuyor. BOE de bu ikilinin ardında yer alıyor ancak Çinli şirket buradaki payını artırmak istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim