Anlık Bildirim

Bosch'un yeni teknolojisi elektrikli araçların menzilini artıracak

Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biri olan Bosch, silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaları ile elektrikli araçların menzilini artırmayı hedefliyor.

Bosch'un yeni teknolojisi elektrikli araçların menzilini artıracak Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçların önündeki en büyük engellerden biri menzil endişesi. Yapılan araştırmalar pek çok tüketicinin yoldayken bataryanın bitmesinden korktuğu için elektrikli araç satın almadığını gösteriyor.

Hal böyle olunca dünya genelindeki teknoloji devleri elektrikli araçların menzilini iyileştirmek üzere çalışmalar yapıyor. Hem otomotiv hem de yarı iletken teknolojilerinde önemli çalışmaları bulunan Bosch da bunlardan biri. Şirket, silisyum karbürden (SiC) üretilen yarı iletken yongaları ile elektrikli araçların menzilinde artış vadediyor.

Bosch'un yeni teknolojisi elektrikli araçların menzilini artıracak Tam Boyutta Gör

Silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaları, bu yongaların üretiminde kullanılan silisyumun içerisine karbon atomlarının eklenmesiyle oluşuyor. Silisyum karbürden üretilen yarı iletkenler, bugüne kadar kullanılan silisyum yongalara kıyasla elektriği daha iyi iletiyor. Ayrıca, enerjinin ısı şeklinde dağılmasını yüzde 50 oranında azaltıyor ve daha fazla görevle başa çıkabilmek için daha yüksek anahtarlama frekanslarını mümkün kılıyor.

Silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaların bu avantajı, aracın daha verimli bir güç elektroniğine ve elektrikli motor için daha fazla enerjiye sahip olmasını sağlıyor. Bu da bir elektrikli aracın sürüş menzilinde yüzde 6 oranında artış meydana getiriyor. 330 km menzilli Opel Corsa-e’yi ele aldığımızda, Bosch’un yeni yarı iletken yongasıyla bu değerin 350 km’ye çıkması mümkün. Evet belki de menzile yüzlerce kilometre eklemiyor fakat elektrikli araçlar için her bir kilometrenin önemli olduğunu düşündüğümüzde oldukça faydalı bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15594 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bosch, semiconductor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim