Anlık Bildirim

Boston Dynamics’in robotlarının dans videosu hem heyecan verici hem de korkutucu

Robotik teknolojileri arasında öncü firmalardan olan Boston Dynamics, üretmiş olduğu insansı robot Atlas ve robot köpek Spot’un ilgi çekici dans videosuyla karşımıza çıkıyor.
Boston Dynamics robotları Spot ve Atlas artık dans ediyor Tam Boyutta Gör
Yaklaşık iki yıl önce Hyundai tarafından 921 milyon dolara satın alınan Boston Dynamics’e geçtiğimiz yıl firma tarafından 400 milyon dolarlık ek yatırım da yapılmıştı. Böylece Boston Dynamics, üretmiş olduğu Spot ve Atlas gibi robotların gelişimini daha da hızlandırdı. Son yayınladıkları video ise hem eğlenceli hem de bir yandan ürpertici.

Hyundai çatısı altında varlığını sürdüren Boston Dynamics, kısa bir süre önce yayınladığı YouTube videosunda gelişmiş insansı robot Atlas ve robot köpek Spot’a yer verdi. Bu videoda ise koreografi şeklinde ağırlıklı olarak Spot’un dans ettiği görülüyor. Videodan gördüğümüz kadarıyla robotların hareketleri son derece pürüzsüz hale gelmiş durumda. Özellikle Atlas’ın hareketleri oldukça insansı hale getirilmiş.

Spot ülkemizde kullanılıyor

Boston Dynamics halihazırda Spot robotunu çeşitli lojistik firmalarının kullanımına sürmüş durumda. Hatta ülkemizin önde gelen firmalarından Tüpraş, üretim sahalarındaki dijitalleşme ve robotik teknolojilerini daha çok kullanmak için Boston Dynamics’in Spot robotunu bünyesine katmıştı. Spot’un Tüpraş’taki görevi ise periyodik kontroller yapmak ve riskli iş alanlarında boy göstermek. Ayrıca Spot, analog sayaç, seviye göstergeleri, valf açıklığı ve çeşitli emniyet kontrollerini de gerçekleştirebiliyor.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13113 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Boston Dynamics, spot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim