Anlık Bildirim

BTK duyurdu: Twitter'ın (X) reklam yasağı kaldırıldı

BTK tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Twitter'ın (yeni adıyla X) Türkiye'de temsilci belirlemesi nedeniyle platforma uygulanan reklam yasağı kaldırıldı.
BTK duyurdu: Twitter'ın (X) reklam yasağı kaldırıldı Tam Boyutta Gör
Sosyal medya platformu X (Twitter), Türkiye’de şirket kurarak Türkiye’ye temsilci atadı. Bu gelişmenin ardından Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Twitter’ın Türkiye’deki reklam yasağı kaldırıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan karara göre X’in Türkiye’de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle
19.07.2023 tarihinde başlatılan reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verildi.

Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci atama zorunluluğu bulunuyor. Bu temsilcinin resmi kararları yerine getirme, içerik kaldırma hakkında rapor hazırlama gibi yükümlülükleri yerine getirmesi gerek. Twitter daha önce Türkiye’ye temsilci atamıştı ancak Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından şirket yeniden yapılanmaya gitti ve temsilci kaldırıldı.

X İstanbul isimli şirket kuruldu

X’in Türkiye’de temsilci belirlememesi nedeniyle Twitter’a önce para cezası, sonra da Türkiye’den reklam yasağı uygulanmıştı. X, bu hafta içinde 100 milyon TL sermayeli olarak “X İstanbul” isimli şirket kurdu ve Türkiye’ye temsilci atadı. BTK, Türkiye’de uygulanan reklam yasağını kaldırdı. Artık Türkiye’deki reklamverenler X’e reklam verebilecek.

BTK duyurdu: Twitter'ın (X) reklam yasağı kaldırıldı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim