Anlık Bildirim

Twitter (X), Türkiye'ye temsilci atadı: Yasak kalkacak!

Sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) Türkiye’de temsilcilik açtı. Bu gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu.                  
Twitter (X), Türkiye'ye temsilci atadı: Yasak kalkacak! Tam Boyutta Gör
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in (Twitter) Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu.

Reklam yasağı kalkacak

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye'de reklam yasağı verilmişti. Twitter'a Türkiye'deki reklamverenler reklam veremiyor, yalnızca yurt dışından verilen reklamlar gösteriliyordu. Temsilcinin atandığı için bu yasak kalkacak.

Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci atama zorunluluğu bulunuyor. 2020’de yürürlüğe giren sosyal medya yasasına göre platformların çeşitli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor.

Tüm platformlar temsilci atarken, Twitter henüz temsilci belirlememişti. Daha önce Türkiye'de bir şirket açmış fakat Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından bu şirket faaliyete geçmemişti. Twitter temsilci atamadığı için reklam yasağı yürürlüğe girmişti. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Twitter'ın (X) Türkiye'ye temsilci atamaması nedeniyle bant daraltma cezasının gündemlerinde olduğunu açıklamıştı. Twitter'ın el değiştirmesi nedeniyle anlayış gösterildiği vurgulandı.

Türkiye'de kurulan şirketin adı: "X İstanbul"

X, sonunda Türkiye'de şirket kurdu ve temsilci atadı. Şirket 100 milyon TL sermayeli olarak kuruldu. 100 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin ismi ise "X İstanbul" olarak belirlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3458 kez okundu.
15 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim