Anlık Bildirim

BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı

Çinli BYD'nin Özbekistan fabrikası üretime başladı. Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ve BYD başkanı Wang Chuanfu, tesiste üretilen ilk aracın montaj hattından çıkışına tanıklık etti.

BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Çinli otomobil üreticisi BYD, Özbekistan'da hibrit otomobil montajına başladı. Cizzak bölgesinde BYD ve UzAuto ortak girişimiyle kurulan tesis, yılda 50.000 araç üretebilecek kapasitede. Song Plus ve Chazor hibrit olmak üzere iki model üretim bandına çıkarıldı.

Üretimin başlaması vesilesiyle Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, BYD'nin Çin'deki merkezini ziyaret ederek şirketin üst düzey yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Toplantı sırasında Mirziyoyev, gelecekte üretim hacminin yılda 300 bin adede çıkarılması gerektiğini ifade etti.

BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Mirziyoyev'e Yangwang U8 takdimi

Özbekistan'daki yeni fabrikaya BYD Özbekistan Fabrikası adı verildi. Tesiste Song Plus DM-i crossover ve Chazor DM-i sedanın yüksek ölçekli montajına başladı. Yerel pazarda bu iki modele ek olarak Çin'den tedarik edilen elektrikli Song Plus ve Han elektrikli liftback de sunuluyor.

BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Mirziyoyev ve BYD Başkanı Wang Chuanfu, Özbekistan'daki yeni fabrikanın üretim törenine uzaktan katılarak bu tesisin ilk aracı olan Song Plus DM-i'nin üretimini başlattı. Wang ayrıca BYD tarafından Özbekistan pazarında piyasaya sürülen 10.000'inci yeni enerji aracı (NEV) olan 1.200 beygir gücündeki Yangwang U8'i Mirziyoyev'e takdim etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
60683 kez okundu.
8 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, byd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim