Anlık Bildirim

Çalışanları, Apple’ı istifa etmekle tehdit ediyor

Apple’ın, Eylül ayı itibari ile ofis içi çalışma düzenine geçeceğini açıkalaması ile şirkette olaylar başladı. Protestoların ardından, şimdi de çalışanlar şirketten ayrılmakla Apple’ı tehdit ediyor.

Çalışanları, Apple’ı istifa etmekle tehdit ediyor Tam Boyutta Gör

Apple, Eylül ayı itibari ile uzaktan çalışma modelini sıkılaştıracağını ve çalışanları ofiste beklediğini duyurmuştu. Apple’ın modeline göre, çalışanlar Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ofis içi çalışmak zorunda.

Apple’ın bu modeli açıklamasının ardından şirkette protestolar başlamıştı. The Verge, yaklaşık 80 kişinin imzaladığı Tim Cook’a mektubu yayınlamıştı. Mektupta çalışanlar, Apple’ın geçtiğimiz yıl boyunca çalışanları dinlemediğini hatta çoğu zaman direkt olarak yoksaydığını öne sürüyor. Çalışanlar, pandemi ile uzaktan çalışmanın zorluk çıkarmak yerine, işe gidip gelme derdi ve ofis problemleri olmadan çalışmanın onları çok daha üretken yaptığını söylüyor. Ayrıca mektupta, Apple’ın bu kararının, çalışanları bir ultimatoma soktuğunu söylüyor: ya Apple ya da kendi rahatlığımızda en iyi şekilde çalışmak ve ailemizle birlikte olmak.

Apple ve Tim Cook, bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ancak çalışanlar, bu durum yüzünden birçok insanın istifa etmek zorunda kaldığını bildiriyor. Apple’ın Slack kanalında yapılan 1749 kişinin katıldığı ankette, %90’lık bir kitle “esnek lokasyonlu çalışma seçenekleri benim için çok önemli” sorusuna evet cevabını verdi. Ayrıca, %58’lik bir kitle de Apple’ın kurallarından dolayı arkadaşlarının işten ayrılmak zorunda kalmalarından korktuğunu belirtti.

 

Çalışanlar, Apple’ı tehdit ediyor

Apple’ın yeni kuralı ile, sağlık engeli olan insanların da ofise gelmesi zorunlu hale geliyor. Engelli Apple çalışanlarının dediklerine göre, Apple’ın bazı Apple çalışanlarına avantaj olarak sunduğu “uzaktan çalışmak, ergonomik ekipmanlar ve program değişikliği” gibi seçeneklerden, engelli çalışanların da faydalanması için Apple’a sağlık raporu götürmek zorundalar. Bu durum sonrası, Apple çalışanları iyice sinirlendi. Apple’ın 6000 kişilik Slack kanalında, çalışanlar Apple’ın politika değişikliği yapmaması halinde şirketten ayrılacaklarını duyurdu.

 

Apple, daha önce gelen istekleri reddetmişti. Ayrıca şirket, konu hakkında resmi bir açıklama yapmayı reddediyor. Apple, çalışanlarını dinlememeye devam ederse, başı belada olacak gibi görünüyor.

Kaynakça https://9to5mac.com/2021/07/15/apple-employees-say-they-will-leave-the-company-as-it-denies-remote-work-requests/ https://www.inc.com/minda-zetlin/apples-remote-work-policy-is-a-complete-failure-of-emotional-intelligence.html https://www.theverge.com/2021/6/4/22491629/apple-employees-push-back-return-office-internal-letter-tim-cook Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10695 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, remote ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim