Anlık Bildirim

CAPTCHA'ya alternatif geliyor: Görsellerde trafik lambası ve baca aramaya son

Cloudflare'den kullanıcılar tarafından nefret edilen güvenlik önlemi CAPTCHA'ya alternatif geliyor. Artık istenilen görselleri bulmak için ortalama 32 saniye kaybetmeyeceksiniz.

CAPTCHA'ya alternatif geliyor: Görsellerde baca aramaya son Tam Boyutta Gör

Cloudflare, kullanıcının kendisini değil, tarayıcısını kontrol eden Turnstile adlı yeni bir CAPTCHA türünü test etmeye başladı. Yeni teknoloji, kullanıcıları bot olmadıklarını doğrulamak için gereken sinir bozucu testlerden kurtarmak için tasarlandı. Turnstile API'sinin test sürümü herkese ücretsiz olarak sunuluyor.

Geliştiricilere göre Turnstile, CAPTCHA'ya "kullanışlı ve gizliliği koruyan bir alternatif". Yeni captcha türünün, kullanıcıları ortalama 32 saniye süren standart doğrulama sürecinden geçmek zorunda kalmaktan kurtaracağı belirtiliyor. Bunun yerine, web kaynakları gerçek kullanıcıları botlardan sadece bir saniye içinde ayırt edebilecek.

Cloudflare'ın çözümü yapay zeka ile çalışıyor

Turnstile sistemi kullanıcıdan görsel bir bulmaca çözmesini istemez. Kullanıcı davranışını tespit etmek için tarayıcıdan bir dizi JavaScript sorgusu gerçekleştirir, bu da sistemin bir botun değil gerçek bir kişinin kimlik doğrulaması yaptığını anlamasını sağlar. Algoritma ayrıca CAPTCHA geçme sürecini hızlandırmak için başarıyla tamamlanan görevleri yenileriyle karşılaştırırken makine öğrenimini kullanıyor.

CAPTCHA'ya alternatif geliyor: Görsellerde baca aramaya son Tam Boyutta Gör

Bu aşamada, Turnstile API'sinin beta sürümü, kullanmak isteyen herkese ücretsiz olarak sunuluyor ve kullanmak için Cloudflare müşterisi olmanız veya şirketin ağları üzerinden trafik geçirmeniz gerekmiyor. Hizmeti kurma süreci, CAPTCHA'nın mevcut JavaScript tabanlı sürümünün değiştirilmesini içeriyor ve Cloudflare destek sayfasında ayrıntılı olarak açıklanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5265 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cloudflare, captcha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim