Anlık Bildirim

Google'dan Project Tango akıllı telefonu ile etrafınızı haritalamayı amaçlıyor

Google'dan Project Tango akıllı telefonu ile etrafınızı haritalamayı amaçlıyor

Belirli yeteneklere sahip akıllı telefonlar hızla yayılma eğiliminde ve bunları taşıyan tüketiciler de artık global projelerin üyeleri haline gelebiliyor. Samsung'un kanser araştırmaları projesinden sonra Google'ın da Tango projesi ortaya çıktı.

Project Tango, günlük kullanımdaki akıllı telefondan ziyade, özel bir prototip ile kullanıcının etrafındaki ortamı haritalandırması temeline dayanıyor. 5 inçlik ekrana sahip bu Android akıllı telefon prototipi Kinect benzeri 3D sensörler, hareket algılayıcılar ve kamera ile donatılmış. 

Google ayrıca Movidius tarafından geliştirilen Myriad 1 görüntü işlemcisine yer vermiş. Böylece gelişmiş hareket ve derinlik takibi sırasında uygulama işlemcisine yük binmiyor.

Google'ın Gelişmiş Teknoloji ve Proje - ATAP grubunun arkasında yer aldığı Tango projesi, mobil cihazlara uzay ve hareket konusunda insan benzeri anlayış kazandırmak ve böylece mobil tecrübeyi daha da ileri götürmek amacını taşıyor. Bunun yanında görme engellilere daha iyi navigasyon hizmeti sunmak amacı da var. ATAP projeyi devam ettiriyor ve ileride daha büyük adımların atılması ümit ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim