Anlık Bildirim

SwiftKey insan beyni benzeri öğrenme teknolojisine sahip klavyesini indirmeye sundu

Mobil cihazlarda sanal klavye uygulamaları şüphesiz en büyük yardımcımız. Öğrenebilir yapay zekaları sayesinde yazı yazım sürecini daha hızlı ve daha kolay hale getiren bu uygulamalar artık kalıplarını aşmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl ünlü astrofizikçi Stephen Hawking’in yazım karakteristiğini analiz ederek ona özel bir klavye uygulaması geliştiren SwiftKey, şimdi beynimizin çalışma sistemini örnek alarak öğrenme işlemleri yapabilen yeni bir klavye uygulaması geliştirdi. 

SwiftKey Neural adındaki uygulama dünyanın ilk nöral ağ kullanan klavye uygulaması olduğu iddiasında. Uygulama aynı beynimizde olduğu gibi çok çeşitli kaynaklardan veriler topluyor ve bu verileri işleyerek yapay zekasını geliştiriyor. Bu kaynaklar kullanıcının sistemde klavye kullanarak gerçekleştirdiği tüm işlemleri ve tabii ki klavye vuruşlarını kapsıyor. SwiftKey Neural bu analizler sayesinde daha iyi tahminler yapabilirken, yazılacak cümlenin tamamını da tahmin edebiliyor.Ayrıca çeşitli kelime benzerliklerini ve karmaşık kelime ilişkilerini de anlayabiliyor.
Normalde bu tarz beyin yapısını temel alan karmaşık işlemler uzak sunucuda gerçekleşiyor ve büyük donanım gücü gerektiriyor. SwiftKey ise bunu kurulu olduğu mobil cihazda hallediyor ve ekstra güç gerekirse grafik biriminden de yardım alıyor. 

Sanal klavye uygulamalarında yeni bir adım olarak gösterilen nöral klavye uygulaması henüz alfa aşamasında ve sadece İngilizce dili ile uyumlu. İlk denemeler uygulamanın orijinal SwiftKey uygulamasından daha iyi tahminler yaptığını gösteriyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7064 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim