Anlık Bildirim

Türk yapımı kule savunma oyunu Ottomania'yı denedik

Türk yapımı kule savunma oyunu Ottomania'yı denedik

Türk geliştiricilerin mobil platformlara yaptıkları katkılar gün geçtikçe artıyor ve ortaya eğlenceli ve kaliteli yapımlar çıkmaya başlıyor. Arctic Camel Games adlı bir firmamızın elinden çıkan Ottomania buna son örnek.

Osmanlı kültürü ögelerinin en iyi yedirilebileceği kategorilerden birisi şüphesiz kule savunma oyunları ve Türk geliştiriciler de bunu çok iyi başarıyor. Ottomania oyununda da baştan sona Osmanlı kültürünün izlerini görebiliyoruz.

Oyun pek çok yönden bize Plants vs Zombies yapımını hatırlatsa da iyi kurgulanmış dinamiklerle bunu unutturuyor ve bizi kendi hikayesine doğru yönlendiriyor. Oyunda amaç düşman askerlerini elimizdeki çeşitli unsurlarla durdurmak. 

İlk seviyelerde okçularla bu işi yaparken, daha sonra asker tiplerinin sayısı da artıyor. Ayrıca farklı tuzakları da kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında Yeniçeri, Gülleci, Battal Gazi, Hezarfen gibi karakterler de oyuna dahil oluyor ve yıkıcılığınız artıyor. Ancak düşmanın da aynı oranda güçlendiğini ve sağlamlaştığını belirtelim. Bu açıdan stratejik düşünmeniz şart. Asker yerleşimi için düşmanın hangi unsurlarla saldıracağını da bölüm başlamadan görebiliyorsunuz. 

Oyunda can alıcı nokta ise Hoşaf kazanı. En arka hattan başlayarak hoşaf kazanlarını yerleştirmeniz ve hoşaf piştiği zaman tıklayarak parayı toplamanız gerek. Aksi takdirde elinizdeki askerler çok sınırlı sayıda kalabilir.

Bölümler içerisinde ölen düşmanlardan altınlar düşüyor. Bu altınlarla Battal Gazi, Hezarfen ve Yeniçeri birimlerini çağırabiliyorsunuz. Yeniçeri yakın dövüşte düşmanı hemen indiren bir yapıya sahip. Battal Gazi ise bulunduğu sıranın en sonuna doğru tüm düşmanları yok ediyor. Hezarfen ise uçarak gelerek alandaki tüm düşmanları yakıyor. Yeterli altınınız yoksa oyun içi satın alma opsiyonları mevcut. 

Şimdilik bölümler üç karakter altında toplanmış. Bunlar Osman Bey, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman şeklinde sıralanıyor. Söğüt bölgesinden başlayarak Anadolu ve Balkanları fethetmeniz gerekiyor. İlk bölümler Osman Bey komutasında giderken sonrasında Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman devreye giriyor. Ancak bu padişahların oynanışa bir etkisinin olmadığını belirtelim. 

Bugüne kadar yayımlanmış pek çok Osmanlı temalı oyun içerisinde Osmanlı kültürünü en iyi şekilde yansıtan oyun olmuş diyebiliriz. Grafikler de oldukça başarılı tasarlanmış. Oyundaki karakterlerin replikleri ve müzikler de yine Osmanlı kültürünü en iyi şekilde yansıtmayı amaçlamış. Ottomania tarihe ilgi duyanlar için de kaçırılmayacak bir yapım.

Oyun şu anda sadece iPhone için indirilebilir durumda. Bir iki hafta içerisinde hem iPad hem de Android cihazları için uygun versiyonlar mağazalara çıkacak. Fiyatı ise 2TL.





Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4700 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim