Anlık Bildirim

Xiaomi, bazı akıllı telefonlarına bootloader kilidi koymaya başladı

Telefonlarına bağımsız ROM kurmak isteyenlerin ilk adımı olan bootloader kilidi, kapalı olarak geldiği takdirde can sıkabiliyor. Xiaomi bazı modellerinde bootloader kilidini kapatıyor.

Fiyat-performans şampiyonu telefonlarla, milyonlarca tüketicinin gönlünü fetheden Xiaomi, konu geliştiricilere gelince aynı fetihleri gerçekleştiremiyor. Firmanın son hamlesi, bağımsız ROM kurmayı seven akıllı telefon kullanıcılarını oldukça kızdıracak. 

Bir süre önce MIUI 7 arayüzünün dağıtımına başlayan Xiaomi, Redmi Note 3 modelinin güncelleme ile birlikte bootloader kilidi kapalı hale geleceğini açıkladı. Bu modelin ardından Xiaomi Mi4c ve Xiaomi Mi Note Pro modellerinde de bootloader kilidinin kapatılması planlanıyor. 

Kullanıcının kişisel verilerini güvenlik altına almak için yapıldığı belirtilen bu hamlenin aslında tek bir anlamı var: Kullanıcılar artık cihazlarına bağımsız ROM kurmak istediklerinde, bootloader kilidini açacak bir kod edinmek zorunda. Peki bu kod nasıl edinilecek? Kullanıcılar, kod için bireysel başvuru yapacaklar ve Xiaomi geliştiricileri, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra kısa mesaj ile bu kodu gönderecekler. Tabii bu süreç, 21 güne kadar çıkabilecek. 

>>Xiaomi Redmi 3 resmi: En ucuza en iyisi

Xiaomi'nin bu kararından sonra forumlarda sayısız eleştiri gelmeye başladı. Bazı aciliyeti olan durumlarda kullanıcıların 21 güne kadar beklemek zorunda olması hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca Xiaomi'nin Diamond üyelerinin çok daha kısa sürede kod alabilecek olması, öfkeyi artıran diğer bir faktör. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8119 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi bootloader ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim