Anlık Bildirim

İsrailli uMoove girişimi, göz takip çözümlerini Android ve iOS cihazlarına getirecek

İsrailli uMoove girişimi, göz takip çözümlerini Android ve iOS cihazlarına getirecek

 Son dönemlerde Samsung cihazlarında sıkça gördüğümüz göz takibi ile farklı işlemler sunan çözümler, genelde firmaya özgü kalıyor ve daha çok üçüncü taraf geliştiriciler bu çözümlere ağırlık veriyor.

İsrailli uMoove girişimi, üç yıldan beri bu tarz teknolojileri geliştiriyor ve önemli aşamalar katetmiş durumda. Girişim göz ve baş takip çözümlerini şu an Apple gibi üreticilere veya yazılım geliştiricilere sunabilecek kapasiteye ulaştıklarını belirtiyor.

Cihazın ön kamerasını kullanarak göz ve baş takibi yapan sistem, yazılım geliştirme aracı haline getirildi ve hem iOS hem de Android için entegre uygulamalar hazırlama imkanı sunuyor. Girişimin kurucusu ise bu tür teknolojilerin belirli bir cihaz grubuna özgü olarak kalmasını gerçek potansiyelin ortaya çıkmaması sonucunu doğurduğunu belirtiyor.

Girişim aslında ilk etapta engelli kişilere yönelik olarak bu teknolojiyi hazırlasa da tüketici ilgisinin artması nedeniyle projenin çapını genişletmiş. Birkaç ay içerisinde yazılım geliştirme aracı yayınlanmış olacak. Sistem göz ve baş hareketlerini ayrı ayrı veya birleşik olarak da takip edebiliyor. Kitap okuma, sayfa kaydırma, çizim yapma, onay verme, madde seçimi yapma gibi pek çok işlem son derece akıcı bir şekilde uygulanabiliyor. 

Teknoloji ucuz telefonlardaki ön kameralarla bile çalışabiliyor. Girişim pek çok akıllı telefon üreticisi ile görüşme halinde. Samsung'un Smart Scroll uygulamasının arkasında girişimin olup olmadığı konusunda ise kurucusu Kirpil yorum yapmaktan kaçınıyor.

uMoove, hâli hazırda 20 çalışana sahip ve 2 milyon dolara yakın yatırım aldı.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1420 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim