Anlık Bildirim

Apple'ın 2017 model tüm iPhone'ları kablosuz şarj özelliğiyle gelecek

Deneyimli analist Ming-Chi Kuo tarafından kaleme alınan bir araştırmaya göre Apple'ın 2017 yılında piyasaya süreceği iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8 modellerinin hepsi kablosuz şarj olabilecek.
Bu yıl piyasaya sürülecek iPhone modelleriyle ilgili azımsanamayacak derecede çok dedikodu var. Ekran boyutu ve tasarım söylentilerinin yanı sıra, birçok kişi 2017 model iPhone'ların büyük olasılıkla kablosuz şarjla geleceğini ifade ediyorlar.
Bu bilgi, 2017'de çıkacak olan üç yeni iPhone'un da kablosuz şarjla geleceğini iddia eden KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından bir kez daha doğrulanmış durumda. MacRumors, Kuo imzasını taşıyan bir belge ele geçirdi ve deneyimli analist tarafından kaleme alınan bu araştırma notunda; kablosuz şarjın telefonların iç sıcaklığını arttırdığı, bu nedenle Apple'ın yeni iPhone'ların iç kısmını korumak için önlem alması gerektiği yazıyor.
Bu da iPhone 8'in büyük olasılıkla yeni bir 3D Touch modülü ile birlikte OLED ekran ve cam gövdeye sahip olacağı anlamına geliyor. Akıllı telefonun aşırı ısınmasını önlemek için ise "grafit levha laminasyonu" eklenmiş durumda.

iPhone 8'in maliyeti 1.000 dolardan fazla olacak

Kuo ayrıca; "Genel kullanıcıların aradaki farkı görmesi beklenmese de, daha iyi termal kontrol ve dolayısıyla sürekli çalışma için ek bir grafit tabaka laminasyonu gerekli. Bunun nedeni, FPCB'nin, OLED iPhone'daki 3D Touch sensörün sıcaklık değişimine karşı daha hassas filmle değiştirilmesi" diye ekliyor.
Yeni 3D Touch, iPhone 8'in fiyatını 5 dolar daha yükseltebilirken, son raporlar iPhone 8'in 1.000 dolardan fazla bir maliyete sahip olabileceğini söylüyor. Fiyatın yükselecek olması bazı tüketicileri hayal kırıklığına uğratabilir ancak Apple'ın yeni telefonda premium parçalar kullanmayı ve tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planladığını belirtelim. Şirketin bu yıl 4.7 inç ekranlı iPhone 7s ve 5.5 inç ekranlı iPhone 7s Plus'ı da piyasaya sürmesi bekleniyor.
Kuo, kablosuz şarj teknolojisinin uzun menzilli veya endüktif tasarımı temel alıp almadığından bahsetmedi. Endüktif kablosuz şarj teknolojisi, uzun menzilli şarjın aksine güç sağlamak için radyo dalgaları yerine manyetik bobinleri kullanıyor. Apple, kablosuz şarj şirketi Energous ile bir anlaşma imzalamıştı. Bu nedenle yaklaşmakta olan iPhone'un bu özelliğe sahip olması muhtemel görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6481 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, kablosuz şarj ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim