Anlık Bildirim

HMD Global resmi olarak Nokia 3 ve Nokia 5'i duyurdu

Nokia'nın lisans haklarına sahip HMD Global, Mobil Dünya Kongresi'nde bir etkinlik düzenleyerek Nokia 3 ve Nokia 5 Android telefonlarını duyurdu. Cihazların teknik özellikleri ve fiyatları haberimizde
En heyecan verici MWC 2017 basın konferanslarından bir tanesi Nokia tarafından gerçekleştirildi. Finli şirketin hayranlarıyla ve dünyayla paylaşacak ilginç şeyleri vardı, ancak daha da önemlisi Nokia'nın akıllı telefon pazarına resmi dönüşüydü.
Her ne kadar HMD Global, bu sene başında Çin'de Nokia marka bir akıllı telefon çıkarmış olsa da, yalnızca bir ülkede mevcut olması Nokia'nın gerçekten geri döndüğünü hissettirmedi. Bugün, HMD ve Nokia, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren satışa sunulacak iki yeni Android telefon duyurdu: Nokia 3 ve Nokia 5. Bugün küresel pazara sunulacak her iki cihaz da Nokia 6'nın daha ucuz versiyonu olarak lanse ediliyor.
Daha pahalı bir fiyata sahip olan Nokia 5, mat siyah, gümüş, temperli mavi ve bakır olmak üzere dört renkte sunulacak kompakt bir akıllı telefon. Cihaz dünya genelinde 189€ fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Nokia 5, Corning Gorilla Glass kaplamalı, 5.2 inç IPS HD (720p) ekrana sahip. Akıllı telefonun içinde Qualcomm Snapdragon 430 işlemci, Adreno 505 grafik işleme birimi, 2GB RAM ve 16GB genişletilebilir bellek bulunuyor.
Orta sınıf akıllı telefon, LED flaşlı 13 megapiksellik arka kamera ve 5 megapiksel bir ön kamerayla geliyor. Nokia 5, 6000 serisi alüminyumdan oluşan tek bir bloktan üretildiği için 3.000 mAh kapasiteli çıkarılamayan bir pile sahip.

Nokia 3'ün daha uygun bir fiyat etiketi var

Nokia 3, Corning Gorilla Glass kaplamalı daha küçük 5 inçlik bir HD ekrana sahip olduğundan, Nokia 5'in çok daha ucuz bir versiyonu olarak lanse ediliyor. HMD Global fiyatı daha düşük seviyede tutmak için cihaza 1.3GHz dört çekirdekli MediaTek MT6737 işlemci, 2GB RAM ve 16GB genişletilebilir depolama birimi yerleştirmiş.
Telefon 2,650 mAh batarya ile güçlendirilmiş ve LTE Cat.4, microUSB 2.0 (USB OTG), Bluetooth, Wi-Fi, NFC gibi çoklu bağlanabilirlik özellikleri ve dahili GPS'le birlikte geliyor.
HMD Global, Nokia 3'ün 139€'luk bir fiyatla satışa sunulacağını söyledi. Cihaz gümüş beyaz, mat siyah, temperli mavi ve bakır beyaz olmak üzere dört farklı renk seçeneğine sahip olacak. Hem Nokia 3 hem de 5 kutudan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacaklar. Nokia akıllı telefonlara kendi kullanıcı arayüzünü (UI) entegre etmedi. Bu nedenle cihazı satın alan tüketiciler saf Android deneyimini yaşayabilecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16548 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, lansman ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim