Anlık Bildirim

Huawei P8'de daha güçlü Kirin 935 çipsetini görebiliriz

Huawei'nin 15 Nisan'da tanıtmaya hazırlandığı P8 modeline ait sızan görselleri daha önce buradaki haberimizde sizlere aktarmıştık. Daha önce sızdırılan detaylarda cihazın kalbinde Kirin 930 çipsetinin yer alacağı belirtiliyordu. Ancak Çin'den gelen en son rapora göre Huawei P8 modelinde daha güçlü Kirin 935 çipsetini görebiliriz.
Huawei P8'de daha güçlü Kirin 935 çipsetini görebiliriz
 
Kirin 930'un aksine hakkında detayların pek bilinmediği Kirin 935'in benzeri bir yapıda ancak frekansları arttırılmış işlemci çekirdeklerine sahip olacağı düşünülüyor. Hatırlayacak olursak 64 bit yapıdaki Kirin 930'da farklı frekanslara sahip 4+4 toplamda 8 adet Cortex A53 işlemci çekirdeği yer alırken, bu işlemci çekirdeklerine grafik tarafında Mali T628 grafik birimi dahil oluyordu. Huawei tarafından pil ömrü ve performans dengesine sahip olduğu belirtilen Kirin 930 yerine yeni amiral gemisi P8'de Kirin 935'e yer verilecek olması performans açısından rakiplerden geride kalmamak için atılan bir adım olarak da görülebilir. 
15 Nisan'da Londra'daki etkinlikle basına tanıtılması beklenen P8'in bilinen diğer teknik detayları ise şu şekilde; 5.2 inç boyutlu 1080p ekran, 3GB sanal bellek, 32GB dahili hafıza, 2600mAh batarya. Bütün bunların haricinde 13MP çözünürlükte kameraya sahip olacağı belirtilen modelde kamera çözümü olarak Sony IMX278 sensörünün yer alacağı iddia ediliyor.
22 Nisan'da piyasada olması beklenen modelin aynı zamanda P8 Lite adında ufak boyutta bir versiyonu da tanıtılması beklenenler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim