Anlık Bildirim

LG G6 resmi olarak tanıtıldı

LG'nin merakla beklenen amiral gemisi G6, nihayet Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtıldı. İşte cihazın tüm özellikleri, tanıtım videosu ve resim galerisi...
LG G6 sonunda Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi 2017'de tanıtılıdı. Etkinlikte sahne alan LG Electronics Mobil İletişim Bölümü Başkanı Juno Cho, LG G5 ile modüler tasarım sunmaktan gurur duyduklarını ancak zamanın değiştiğini söyleyerek sözlerine başladı. Tüketicilerin daha büyük bir ekran istediğini ancak daha büyük bir telefon istemediğini söyleyen Cho, onların akıllı telefonlar hakkında çok daha zeki olduklarını belirtti.
Akıllı telefon selefinden çok daha iyi görünmesinin yanında daha büyük bir ekranla geliyor. Ancak LG G5'ten daha büyük bir gövdeye sahip değil. Amiral gemisi telefonda 18:9 görüntü oranına sahip Quad HD+ (2880 x 1440) piksel çözünürlüğünü destekleyen 5.7 inç büyüklüğünde FullVision ekran yer alacak.  G6, kullanıcıların eline sığan büyük bir ekran sunuyor. Tanıtım videosunda gördüğümüz kadarıyla cihazın üç farklı renk seçeneği olacak.
Büyük ekranın kullanıcılara daha fazla kolaylık sağladığı ve bu nedenle artık daha fazla kişinin büyük ekranlı bir akıllı telefon tercih ettiği ifade ediliyor. Şirket, artık tüketicilerin neye ihtiyaç duydukları hakkında net bir fikre sahip olduklarını söylüyor: tek elle rahatça kullanılabilen ve kullanıcıların eline sığan bir telefon. Görüntü yönetmeni Vittorio Storaro, 2:1 ekran oranının filmleri oynatmak için daha gerçekçi olduğunu açıkladı.
LG G6 Dolby Vision ve HDR 10 olmak üzere iki yaygın renk standardını destekliyor.. Netflix ve Amazon, LG G6 ile mobil cihazlara akışa başlayacaklar. Temple Run'ın yapımcısı Imangi Studios'dan Walter Devins de sahneye çıktı. 6 adet oyun için 200 dolar değerinde Google Play oyun içi içerik sunulacak. Ayrıca Temple Run 2 Lost Jungle güncellemesi duyurulurken Temple Run'ı G6 ile oynamanın daha kolay olduğu ifade edildi.
Pensilvanya Eyalet Üniversitesi'nden bir ergonomi profesörü LG G6'nın avantajları hakkında konuştu. Kendisi cihazın sağlam kavrama ve kolay dokunuş sunduğunu söylüyor. Bir telefonun ideal genişliğinin 72 mm civarında olması gerektiği ve LG G6 bu akademik tavsiyelere uyduğu belirtiliyor. FullVision ekranının dört köşesi de yuvarlak hatlara sahip. G6 üç farklı renk seçeneğiyle gelecek: Buz Platin, Mistik Beyaz ve Astro Siyah.
Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle kutudan çıkacak olan LG G6'ya Google Assistant entegre edilmiş durumda. G6'nın ekran kapalıyken bile Assistant yardımı alabilmeniz için optimize edildiği belirtiliyor. Tüketiciler "ok, Google" diyerek veya arka taraftaki fiziksel Home tuşuna uzunca basarak başlatabilecekler. Google Assisant şu an İngilizce ve Almanca dilleriyle çalışıyor ve yakında daha fazla dil desteği gelecek.
LG G6, 13 megapiksellik sensörlerden oluşan çift kamera teknolojisiyle geliyor. Arka taraftaki çift kameranın birincisi f/1.8 diyafram açıklığı, optik görüntü sabitleme (OIS) ve 3 eksenliyken, ikinci kamera f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Lazer otofokus, yüz algılama, HDR ve 4K video kaydı da var. Cihazın arka kameralarından birinin 125 derece geniş açılı görüş alanı sunduğunu belirtelim. Gelişmiş görüntü sabitleme özelliğinin 4K videolarla bile çalışacabilecek. Ön tarafta, f/2.2 diyafram açıklığı ve Full HD (1080p) video kaydı yapabilen 5 megapiksellik bir kamera yer alıyor. Selfie kamerasının normal ve geniş açılı görüntüleme modlarının bulunduğunu ekleyelim. Şirket akıllı telefondaki Snapdragon 821'in ideal bir seçim olduğunu söylüyor.
LG arayüzünün yeni adı LG UX 6.0 oldu. Cihaz 163 gram ağırlığa sahip ve 148.9 x 71.9 x 7.9 mm ebatlarında. Ayrıca 4GB RAM ve 32GB ya da 64GB dahili bellek (microSD kart ile 256GB'a kadar genişletilebilir) ve 3.300mAh kapasiteli bir pille donatılmış. Ayrıca suya ve toza dayanıklı IP68 sertifikası, Qualcomm Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi ve parmak izi sensörü olacak.
LG'nin ifadesine göre G6 amiral gemisi 2 Mart'ta ön siparişe açılacak. Ayrıca, müşteriler 10 Mart'tan itibaren telefonu satın alabilecekler.
LG G6'nın Teknik Özellikleri:
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 821
Ekran: 5,7 inç 18: 9 2880 x 1440 piksel çözünürlük, 564 ppi
İşletim sistemi: Android 7.0 Nougat
RAM: 4 GB LPDDR4
Depolama alanı: 32 GB dahili hafıza (microSD kart desteği)
Kameralar: 13 megapiksel geniş açılı f2.4/125 derecelik ve 13 megapiksellik standart f1.8/71 derecelik çift arka kamera. 5 megapiksel  geniş açılı f2.2/100 derecelik ön kamera
Kablosuz teknolojisi: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, Bluetooth 4.2 BLE, NFC
Suya dayanıklılık: IP68 suya ve toza dayanıklılık derecesi
Pil: Quick Charge 3.0 ve kablosuz şarj (US) teknolojisi ile 3.300 mAh pil
Boyutlar: 148.9 x 71.9 x 7.9 mm ve 163 gram
Renkler: Buz Platin / Mistik Beyaz / Astro Siyah
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20655 kez okundu.
163 kişi, toplam 187 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amiral gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim