Anlık Bildirim

Sony Xperia E ve Xperia E Dual tanıtıldı

Haklarındaki ilk detaylar, ekim ayında, Endonezya merkezli bir internet sitesinde ortaya çıkan Xperia E ile Xperia E Dual, bugün itibarıyla resmiyet kazandı. İsimlendirmeden anlaşılacağı üzere Sony'nin yeni akıllı telefonları arasındaki teknik farklılık çift sim kart girişinden ibaret. Şimdi Xperia E serisinin fiziksel ve teknik özelliklerine hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.

Ön yüzüne üç adet dokunmaya duyarlı tuş yerleştirilen Xperia E serisi, 113.5 mm uzunluğunda, 61.8 mm genişliğinde, 11 mm kalınlığında ve 115.7 gram ağırlığında dizayn edilmiş. 1 GHz saat hızında çalışan tek çekirdekli (ARM Cortex-A5) Qualcomm MSM7227A Snapdragon S1 platformunu, Adreno 200 grafik birimini ve 512 MB RAM'i beraberinde getiren akıllı telefonlardan Xperia E, Android 4.1 ''Jelly Bean'' mobil işletim sistemi desteğini arkasına alırken; Xperia E Dual ise enteresan şekilde Android 4.0 ''Ice Cream Sandwich'' mobil işletim sistemiyle geliyor. Merak edenler için Sony, çift sim kart girişli Xperia E Dual'ın, Android 4.1 ''Jelly Bean'' güncellemesi alacağını açıklamış.
3.5-inç boyutunda - 320 x 480 piksel (HVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana ve 4 GB'lık dahili depolama alanına sahip olan akıllı telefonların kapasitesi microSD kartlar (32 GB) yardımıyla arttırılabiliyor. Ayrıca akıllı telefonların hücresel ağ üzerinden veri kullanımları ve batarya kullanımları kontrol altına alınabilmekte.
HSPA desteği, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS dörtlüsünü bünyesinde barındırdığı gibi 3.2 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen akıllı telefonların batarya kapasitesi 1500 mAh seviyesinde. Çıkarılabilen batarya 530 saate varan bekleme süresi ve 6.3 saate varan konuşma süresi iddiası taşıyor.
Xperia E'nin siyah, beyaz, pembe renk seçenekleriyle, Xperia E Dual'ın ise siyah, altın renk seçenekleriyle, 2013 yılının başına doğru satışa sunulması planlanırken, akıllı telefonların fiyatına dair bilgi verilmemiş. Sony'nin alt segmentte konumlandırdığı Xperia E ile Xperia E Dual'ın daha detaylı görsellerine aşağıdaki fotoğraf galerimizden ulaşabilirsiniz.
Güncelleme: (16:08)

Sony Xperia E ve Xperia E Dual tanıtıldı
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2407 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim