Anlık Bildirim

Samsung çalışanları ChatGPT’ye veri sızdırırken yakalandı

Samsung çalışanlarının bazı konularda ChatGPT sohbet robotuna hassas verileri aktarması şirket içerisinde krize neden oldu. ChatGPT erişimi kısıtlanırken inceleme başlatıldı. 
ChatGPT Tam Boyutta Gör
ChatGPT özelinde yapay zekâ sohbet robotlarına olan aşırı ilgi ister istemez insanların yasak da olsa robotlara bazı sorular sormasına neden oluyor. Kendisine sorulan soruları eğitim amaçlı kullandığı için verilen bilgiler risk içerebiliyor.

Samsung’da veri sızıntısı krizi

Gelen bilgilere göre Samsung LSI yarı iletken bölümünde çalışan 3 mühendis tamamen iyi niyetli olarak ChatGPT botuna bazı bilgiler vermiş. Bir mühendisin hassas veri tabanı kodlarını hatalara karşı ChatGPT botuna arattırdığı belirtiliyor. Diğer mühendis kodları optimize ettirirken üçüncüsü de bir toplantının kayıtlarını vererek dakikalarını belirlemesini istemiş.

Olay ortaya çıkınca Samsung inceleme başlatmış ve çalışanların ChatGPT botuna olan erişimini bir Kb veya 1024 metin karakteri ile sınırlamış. Ayrıca bu tür durumlardan korunmak için kendi sohbet robotunu geliştirdiği ifade ediliyor.

OpenAI de kesinlikle hassas verilerin ChatGPT ile paylaşılmamasını istiyor zira yapay zekâ bu verileri kullanarak kendisini eğittiği için ilerleyen dönemlerde başka bir sohbet esnasında ilgisiz bir kullanıcıya sunulabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim