Anlık Bildirim

ChatGPT için tehlike çanları çalıyor! Yapay zeka aracı Avrupa’da yasaklanabilir

Birkaç gün önce İtalya, ChatGPT’yi veri güvenliği endişeleri nedeniyle yasaklamıştı. Görünüşe göre Almayan başta olmak üzere diğer ülkeler de yapay zeka sohbet botunu mercek altına aldı.
ChatGPT için tehlike çanları çalıyor: Avrupa’da yasaklanabilir Tam Boyutta Gör
OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet botu ChatGPT, geçtiğimiz günlerdeİtalya tarafından ülkede yasaklanmıştı. İtalya’nın düzenleyici kurumu GPDP tarafından alınan kararda kişisel verilerin yasadışı bir şekilde kullanılması ve reşit olmayanların yaşını doğrulayacak sistemin ChatGPT’de bulunmaması gerekçe olarak gösterilmişti. Şimdi benzer yasaklar Almanya ve diğer ülkeler tarafından gelebilir.

Bir süre önce ChatGPT kullanıcılarının verilerinin ihlal edildiği ve hassas bilgilerin ortaya çıktığı firma tarafından doğrulanmıştı. Bu yasaklama da bundan sonra gelmişti. Öte yandan başta Almayan olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri İtalya’nın düzenleyici kuruluşuyla irtibata geçmiş durumda. Görünüşe göre ChatGPT, Avrupa’da mercek altına alınacak.

ChatGPT, daha fazla Avrupa ülkesinde yasaklanabilir

ChatGPT için tehlike çanları çalıyor: Avrupa’da yasaklanabilir Tam Boyutta Gör
Almanya’nın Federal Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Komiseri Ulrich Kelber, İtalya’nın almış olduğu karar hakkında GPDP’den daha fazla bilgi talep ettiğini söyledi. Kelber, olası bir ChatGPT yasağı hakkında "Prensip olarak Almanya'da da böyle bir eylem mümkündür." sözlerini kullandı. Almanya’nın yanı sıra Fransa ve İrlanda'daki düzenleyici kurumlar da bulguları incelemek ve tartışmak için İtalyan veri düzenleyicisiyle iletişime geçmiş durumda.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu’ndan bir sözcü yaptığı açıklamada "İtalyan düzenleyici kurumun eylemleri ve kararın temelini anlamak için olayın takipçisiyiz ve bu konuyla ilgili olarak tüm AB veri koruma yetkilileriyle koordinasyon içinde olacağız" dedi.

OpenAI'ye yönelik İtalyan soruşturması, geçen hafta yaşanan bir siber güvenlik ihlalinin ardından, insanlara diğer kullanıcıların ChatGPT konuşmalarından kesitler ve finansal bilgilerinin gösterilmesinin ardından başlatıldı. OpenAI, ChatGPT'nin 13 yaş ve üzeri olması gereken kullanıcılarının yaşını kontrol etmemekle ve yasadışı bir şekilde veri toplamakla suçlandı. İtalya aynı zamanda yapay zeka tarafından desteklenen bir chatbot'u yasaklayan ilk Batı ülkesi oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5187 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, avrupa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim